Başkan Geçit, En İyi Kirazı Seçme Etkinliğine Katılan Üreticileri Makamında Ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Yeşilyurt Dalbastı Kirazının tanıtımını yapmak ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası ve Yeşilyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'En İyi Kirazı Seçme' Etkinliğine katılan üreticileri makamında ağırladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Yeşilyurt Dalbastı Kirazının tanıtımını yapmak ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası ve Yeşilyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘En İyi Kirazı Seçme’ Etkinliğine katılan üreticileri makamında ağırladı.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerden sonra kiraz yetiştiriciliğinde yaşanan azalma nedeniyle üretimin teşvik edilmesi ve normalleşme sürecine katkı sunmak amacıyla 13 Haziran 2024 Tarihinde ‘En İyi Kirazı Seçme Etkinliği’ düzenlendi.
Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Ziraat Odası ve Yeşilyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte dereceye giren üreticiler, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’i ziyaret ettiler.  Ziyarete katılan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ile Yeşilyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Berktaş, kiraz üretiminin artması adına gerçekleşen çalışmalara desteklerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundular.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, Yeşilyurt’un marka değeri olan Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Yeşilyurt Dalbastı Kirazının daha fazla üretilmesi ve çiftçilerin teşvik edilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
‘En İyi Kirazı Seçme’ etkinliğine katılan üreticileri tebrik eden Başkan Geçit, “ İlçemiz doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra tarımsal ürünleriyle, yemekleriyle kendisine has zenginlikleri ve güzellikleri olan kadim bir ilçedir. Havasıyla, suyuyla, bereketli topraklarıyla, çalışan insanlarıyla tarım kenti olan ilçemizin verimli topraklarında yetişen, en önemli marka değerlerimiz arasında yer alan coğrafi işaret tescil belgeli dalbastı kirazımız, aroması, tadı ve kalibresiyle çok farklı bir meyvedir. Bu eşsiz lezzetimizin daha fazla üretilmesi, alanlarımızın genişlemesi ve üreticilerimizin teşvik edilmesine bizler büyük bir önem veriyoruz. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra kiraz üretiminde yaşanan azalmanın önüne geçip bu ürünümüzün pazar payını yükseltilmesinin şehrimizin ve ilçemizin ekonomik hayatına büyük bir katkı sunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
Konuşmasının devamında dalbastı kirazının yüksek kesimlerde üretiminin yapılıp piyasaya geç verilerek rekabet gücünün artırılması gerektiğinden bahseden Başkan Geçit, “ Bürücek Yaylası ve Kozluk gibi yüksek rakımlı bölgelerimizde bu ürünün modelleme ve bahçeleme çalışmaları yapılacak, belediye olarak da her türlü desteği sağlayacağız. İlçe Ziraat Odamız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz ‘En İyi Kirazı Seçme’ etkinliğine katılan ve bugün bizleri ziyaret eden tüm üreticilerimize teşekkür ederken, etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Belediye olarak Yeşilyurt’u tarihi dokusuyla, tadına doyulmaz yemekleri ve tarımsal ürünleriyle bir bütün halinde ayağa kaldırmak için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Başkan Geçit ziyaretin sonunda etkinliğe katılan üreticilere hediyelerini takdim etti. Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ise, kiraz üretiminin artması adına gerçekleşen çalışmalara sağladığı katkılardan dolayı Başkan Geçit’e teşekkür plâketi verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN