Başkan Evren: Mevlit Kandili, Manevi Bir Fırsattır

ESKKK Başkanı Ali Evren, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ederek, tüm İslam âleminin kandilini kutladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

ESKKK Başkanı Ali Evren, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ederek, tüm İslam âleminin kandilini kutladı.

ESKKK Başkanı Ali Evren, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Evren, mesajında Mevlit Kandil’inin önemine değinerek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğumunun hatırlatıldığı bu mübarek günün, manevi anlamda bir fırsat sunduğunu ifade etti. Başkan Evren, kandilin, insanların kalplerini temizleme, iyilik ve yardımlaşma ruhunu güçlendirme vesilesi olduğunu belirtti.

Evren mesajında, “Mevlit Kandili, Peygamberimizin doğumu vesilesiyle maneviyatımızı güçlendirdiğimiz, rahmet, sevgi ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir gecedir. Bu mübarek gecede dualarımızın kabul olmasını, milletimizin huzur ve refah içinde olmasını diliyorum. İslam âleminin kandilini kutluyor, barış ve esenlik temenni ediyorum” dedi.

Başkan Evren, bu anlamlı gecede vatandaşların birbirine daha fazla sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşmasını, toplumsal birlikteliğin ve dayanışmanın önemini hatırlattı. “Birbirimize destek olarak, insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasına katkıda bulunmalıyız” ifadelerini kullanan Evren, özellikle gençlere bu gecenin maneviyatını hissetme ve paylaşma çağrısında bulundu.

Ayrıca, Başkan Evren, bu tür dini ve manevi günlerin sadece bireysel ibadetlerle değil, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma ile taçlandırılması gerektiğine dikkat çekti. Yardımlaşma ruhunun diri tutulmasının toplumun güçlü bir şekilde ayakta kalmasına vesile olacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN