Başkan Akıncı Malatya'ya Sahip Aramaktan Vazgeçelim Malatya'ya Sahip Çıkalım

Kayısı Malatya'nın özel bir ürünü olmasının yanında, hasat mevsimiyle de bu şehrin insanının neşeli zamanlarına tekabül eder.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İçinden geçtiğimiz şu günler tam da neşeli olmayı umduğumuz günler. Peki öyle mi?

Gidin kaysı sergenlerinin başına mutsuz üreticiler göreceksiniz. Nasıl mutsuz olmasın çiftçi; ürünü geçen yıl fiyatının yarısına alıcı bulamıyor, üstelik masraflar bir yılda 2-3 kat artmışken. 

Ziyaret ettiğimiz her çiftçi “çektiğimiz emek ettiğimiz masraf hiçbirine değmiyor” diye dert yanıyor. Hükümetten destek görmediklerinin altını çiziyor herkes. Lisanslı depolar yapıldığı halde, TMO  alım yapmıyor. Malatya çiftçisi yaz sıcağının altında bir sergenine bakıyor sonra da umutsuzca gözlerini uzaklara çeviriyor. Kimisi depremde yıkılan evini yaptıracak kaysı parasıyla, kimi birikmiş borçlarını ödeyecek belki çocuğunu yollayacak üniversiteye belki kışlık hazırlığını yapacak… Ama boşluğa bakıyor kayısı çiftçisi..

Şehirde artan adli olaylar da Malatyalı’nın bir başka üzüntüsü. Günaşırı yaşanan şiddet olayları kentte güvenlik endişesini artırıyor. Malatya’nın yeni Vali’si Seddar Yavuz Bey’i, emniyet teşkilatı kuşkusuz ki brife etmiştir. Kentin sosyal hayatını tehdit eder hâle gelen güvenlik sorunlarını Sn. Vali’nin behemehâl öncelikleri içine alması gerekiyor. 

Büyük yıkımın üzerinden bir buçuk yıl geçti. Geçen bunca zaman içinde hala şehir, yıkılmışlığın çaresizliğinden kurtulamadı. “Sahipsiz Malatya” son bir yıldır bu şehirde en çok kurulan cümle. Herkes ağzını açınca bu cümleyi söylüyor. İktidarlar milletin sahibi değildir diye düşünüyorum şahsen. Ama millet böyle bakmıyor çünkü AKP iktidarları boş vaatler hamasi sloganlarla, yapamayacağı işleri söyleyerek bu milletin “sahibi”ymiş gibi davrandı. Milletin kendi dinamiklerinin farkında olmasını istemediler. Gerçekleri gizleyip halkı uyutarak iktidarlarının devamını temin ettiler. Bu şehre “sahip” arayacağımıza şehrin sahibi olduğumuzun bilinci ile hareket etmiş olsaydık hükümet sorumluluğunun gereğini yapardı. 
Malatya 20 yıldır AKP kadroları eliyle tüketildi. Bugün depremde zarar gören diğer şehirlerimiz ile kıyasladığınızda en çok ötelenmiş şehrin Malatya olduğunu hemen fark edersiniz. Rezerv alanları karşılaştırın, teslim edilen konutları oransal olarak kıyaslayın. Malatya’mızı çok örselediklerini siz de göreceksiniz. Şu bile bu hükümetin bu bölgeye bakışını yeterince açık ediyor. Meclis’te “mücbir sebepler ”den dolayı bu bölgenin vergi ve SGK borçlarının ertelenmesi teklifine, iktidarın bölge milletvekilleri “hayır” oyu veriyor. Seçip yolladıklarınız bir nevi “deprem meprem anlamam ödeyeceksiniz kardeşim” diyorlar. Artık Malatya’ya sahip aramayalım Malatya’ya sahip çıkalım ki liyakatsiz AKP siyasetçileri ve kadroları kaderimiz olmasın. 

              Sinan AKINCI
      DEVA Partisi Malatya İl Başkanı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN