Bakan Kurum Rezerv Alanlarda Vatandaşımızın İstemediği Adım Atmayacağız

Deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, Malatya'da 2020 ve 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan konutlarla ilgili son durumu açıkladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

45 gün içinde 21 bin yeni konutun ihalesinin yapıldığını ve bu yıl sonunda en az 200 bin konutun teslim edileceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan Kurum, 2020 Malatya depreminin ardından inşa edilen 8 bin 340 konutun vatandaşların güvenle yaşadığını belirtirken, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da 7 bin 881 depremzede aileyi yeni evlerine kavuşturduklarını açıkladı.
Ayrıca, Bakan Kurum şu ana kadar 11 ilde toplam 76 bin konutun teslim edildiğini ve Eylül ayında 24 bin konutun daha teslim edilerek toplam teslim sayısının 100 bine ulaşacağını duyurdu. Yılsonuna kadar en az 200 bin konutun teslim edilmesi hedeflenirken, 2025 yılı sonunda tüm depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşacağı müjdesini verdi. Bakan Kurum, bu süreçte devletin vatandaşların yanında olacağını ve deprem izlerini tamamen sileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN