Arguvan Belediyesi'nden Eğitime Destek

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Arguvan Belediyesi tarafından ilçedeki tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye desteği verildi. Ayrıca Arguvan'da yaklaşık 300 öğrenciye belediye tarafından günlük beslenme paketi dağıtılıyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Arguvan Belediyesi tarafından ilçedeki tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye desteği verildi. Ayrıca Arguvan’da yaklaşık 300 öğrenciye belediye tarafından günlük beslenme paketi dağıtılıyor.

Arguvan’da eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Arguvan Belediyesi’nden içinde kırtasiye malzemeleri olan sırt çantası dağıtıldı. 
UNICEF ve Arguvan Belediyesi iş birliği ile hazırlanan okul çantaları günler öncesinden öğrencilerin okul sıralarına bırakıldı. Defter, boya, kalemlik ve kalem çeşitlerinin yer aldığı sırt çantaları toplamda 7 okulda 655 öğrenciye dağıtıldı. İlk ders zilinin çalmasıyla sınıflarında yer alan öğrenciler çantalarını görünce büyük mutluluk yaşadı.

Ayrıca Arguvan’daki öğrencilere beslenme öğünü desteği de yine Arguvan Belediyesi tarafından veriliyor. 

İlk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan beslenme paketleri sabahın ilk saatlerinde öğrencilere verilmek üzere okullara teslim ediliyor. 
Temsili olarak Atatürk İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden İlçe Kaymakamı Seher Söyler, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren çocukların heyecanına ortak oldu.

Öğrencilere yapılan kırtasiye ve beslenme desteği hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “UNICEF ile temaslarımız sonucunda Arguvan’da eğitim gören sınıf kademesi ayırmaksızın çanta ve kırtasiye desteğinde bulunduk. Günler öncesinde çocuklarımızın sıralarına çantalarını bırakarak ilk günlerinde onları mutlu etmek istedik. Yardımsever ve duyarlı vatandaşlarımız tarafından Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimize yapılan bağışlar öğrencilerimize beslenme öğünü oluyor. Meyve, çerez, peynir, ekmek, tereyağı gibi malzemelerden oluşan beslenme paketimiz personellerimiz tarafından günlük hazırlanıyor, merkezde ve mahallelerimizde bulunan okullarımıza teslim ediliyor. Yaklaşık 300 öğrencimizin kahvaltısını yardımseverlerin bağışları sayesinde karşılamış oluyoruz. Öğrenciye, eğitime, gelecek nesillerimize desteklerimiz devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN