Yaka Mahallesi ( Köyü ) Çiftçilerinden Sulama Suyu Tepkisi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesindeki çiftçiler Derme Sulama Birliğine ateş püskürüyorlar.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesindeki çiftçiler Derme Sulama Birliğine ateş püskürüyorlar.

Yaklaşık 20 gündür Yaka Mahallesindeki arazilere sulama suyu vermeyen Derme Sulama Birliği çiftçi ve üreticilerin” Yazıktır Günahtır, Allah'tan korkun ekinlerimiz ve ağaçlarımız kuruyor” diyerek yetkililerden yardım bekliyorlar.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ağaçlar ve ürünler ile geçimlerini sağlayan Yaka Mahallesindeki çiftçiler ha bugün ha yarın diyerek kendilerinin Derme Sulama birliği tarafından kandırıldığını iddia ederek illa zengin ve nüfuslu mu olmamı gerekyor ki sulama suyunu alalım diye de tepkilerini belirtiyorlar.

KAYISI ÜRETİCİSİ MURAT APOHAN” 20 GÜNDÜR SULAMA SUYU GELMEDİ”

Yaka mahallesi kayısı üreticilerinden Murat Apohan, 15 günden bu yana kayısı bahçesinin sulanması yapılmıyor diyerek yetkililere sorunun çözümü için seslendi.

Kayısı Üreticisi Murat Apohan” Yaka Mahallesinde yıllardır Kayısı üreticiliği yapmaktayım. Bu yıl kadar rezl olduğumuzu hatırlamıyorum. Bin bir emekle diktiğimiz Kayısı ağaçlarımız Derme Sulama Birliğinin 20 gündür sulama suyunu vermemesinden dolayı kurumaya yüz tuttu.

Sulama suyu paralarımızı peşin yatırdığımız halde sulama suyu neden gelmiyor. Bakıyoruz zengin ve nüfuslu olan isimlerin sulama suyu veriliyor ama bizim gibi orta halli kayısı üreticileri es geçiliyor.Bu adaletsizliğin son bulması ve sulama suyumuzun bir an önce gelmesini bekliyoruz.”

Bakmadan Geçme