Türk dizilerini dünyaya yayacak
Dünyada 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip TikTok, Türk dizilerini dünyaya yaymak için özel bir program başlatıyor.
Dünyada 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip TikTok, Türk dizilerini dünyaya yaymak için özel bir program başlatıyor. Bunun için Türk dizilerinin ciddi hayran kitlesine sahip olduğu Latin Amerika, Ortadoğu, Güney Avrupa gibi bölgelerde Türk dizilerinden küçük kesitler yayınlanacak.
Çin'de doğup 150 ülkeye ulaşan içerik üretim platformu TikTok, 5 yılda 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Son yıllarda tartışmalı içerikleriyle gündeme gelse de platform her yaş ve kesimden kullanıcıya hitap ettiği için marka ve şirketlerin pazarlama stratejilerine kendine yer edinmiş durumda. TikTok'ta herkesin ilgi alanına uygun içeriklerin olduğuna dikkat çeken TikTok Türkiye, Orta ve Güney Asya Küresel İş Çözümleri Lideri Baris Aldanmaz şunları kaydetti:
DUBAİ ÇİKOLATASI BURADA POPÜLER OLDU
“TikTok sadece komik videoların olduğu bir platform değil. Burada herkese uygun içerikler var. Bizi diğer platformlardan ayıran özelliğimiz doğallığımız. Buradaki içerikler hızla milyonlarca kişiye ulaşabiliyor. Örneğin biz şu anda dünyada çok sevilen Türk dizilerini daha etkin görülmesi için çalışıyoruz. Yerli dizilerimiz Latin Amerika, Ortadoğu, Güney Avrupa gibi bölgelerde yakından takip ediliyor. Bu bölgelere TikTok'ta Türk dizilerinin küçük kesitlerini yayınlayıp daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacağız. Örneğin herkesin konuştuğu Dubai Çikolatası TikTok'taki bir kadın girişimci tarafından çıkarıldı.”
İÇERİK GÜVENLİĞİNE 40 BİN KİŞİ BAKIYOR
TikTok'un yapay zekâ destekli filtreleme özelliği sayesinde uygunsuz içeriklerin hemen tespit edilerek yayından kaldırıldığına değinen Aldanmaz, ‘Aile Eşleşmesi' isimli uygulamalarını şöyle anlattı: “Bu özellik, ebeveynlerin kendi hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlamalarına, çeşitli gizlilik ve güvenlik kontrollerini uygulamalarına olanak tanıyor. Bu nedenle genç kullanıcılarımızı güvende tutmak için son derece kritik. Türkiye'de, kural ihlalli içeriklerin yüzde 98.9'unu proaktif olarak kaldırıyoruz.”
Kaynak:Özgül Öztürk-Akşam Gazetesi