Prof. Dr. Naci Görür Hasarlı Binalardan Uzak Durun!

Malatya merkezli 6,0 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleşen depremin, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından fay hattında enerji transferine bağlı olduğunu belirtti.
Malatya'da 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde Akuşağı-Kale bölgesinde hissedildi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya platformu X (Twitter) hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bu fay hattının büyük ölçüde kırıldığını hatırlatarak, son depremin de 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Görür, "Malatya ve Elazığ yörelerinde Doğu Anadolu Fayı üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum, ancak son depremlerle hasar gören binalardan uzak durulmalı. Bu binalarda yıkım riski var" diyerek, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Hasarlı binaların tehlike oluşturabileceğine dikkat çeken Görür, Malatya ve çevresindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakmadan Geçme