Kuzey Kore, ABD Başkanı Trump'ın Gazze planını kınadı

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'yi 'devralma' ve Filistinlileri zorla yerinden etme planına sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore, ABD Başkanı Trump'ın Gazze Şeridi'ni 'devralma' ve burada yaşayan Filistinlileri zorla başka bölgelere yerleştirme önerisini kınadı. Kuzey Kore medyasında yer alan haberlerde yapılan açıklamada, Trump'ın bu planının dünya çapında büyük bir tepkiye yol açtığı vurgulandı.

Açıklamada, ABD'nin Gazze'yi ele geçirme çabalarının, Birleşmiş Milletler (BM) şartı ve uluslararası hukukun ihlali olduğu ifade edildi. Ayrıca, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkının yok sayıldığı ve bu tür bir planın kabul edilemez olduğu belirtildi.

Trump'ın planı, Filistinlilerin bölgedeki barış umutlarını ve yaşam haklarını zedeleyici bir adım olarak nitelendirildi.

Trump'ın, Gazze'deki Filistinlilerin Mısır ve Ürdün gibi komşu ülkelere gönderilmesini önerdiği açıklamalarına da sert tepki gösterildi. Kuzey Kore, bu tür bir uygulamanın Filistin halkı için büyük bir adaletsizlik ve mağduriyet oluşturacağına dikkat çekti.

Kuzey Kore'nin açıklamasında, Trump yönetiminin geçmişteki Panama Kanalı, Grönland ve Meksika Körfezi konularındaki tartışmalı söylemleri hatırlatılarak, ABD'nin çağ dışı hayallerinden uyanması gerektiği ve diğer ülkelerin egemenliklerine saygı göstermesi gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme