Kaçak Akıllı Telefon ve Tütün Operasyonu: Şüpheliler Gözaltında

Malatya'da gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda gümrük kaçağı cep telefonları, nargile tütünü ve IMEI numarası değiştirme cihazları ele geçirildi.

İki şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. M.H. ve B.B. isimli şahıslara ait işyerleri ve araçlarda yapılan aramalarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.

Operasyon sırasında, 12 adet gümrük kaçağı akıllı cep telefonu, 81 kg gümrük kaçağı nargile tütünü, 1 adet IMEI numarası değiştirme cihazı (BOX), 2 adet direnç değiştirme cihazı ve 1 adet gümrük kaçağı cep telefonu arıza tespit cihazı bulundu. Ayrıca, IMEI değiştirme amacıyla kullanılan bir dizüstü bilgisayar, 11 adet gümrük kaçağı kablosuz kulaklık, 33 adet kablolu kulaklık, bir telefon soğutucu cihaz ve bir vakum cihazı da ele geçirildi.

Yakalanan ürünlerle ilgili olarak M.H. ve B.B. isimli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı bildirildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR