FETÖ Üyelerine Büyük Darbe Kaçış Teknesinde Yakalandılar

Muğla'da düzenlenen 'KISKAÇ-28' operasyonu ile FETÖ üyeliğinden ihraç edilen hakimler ve emniyet personeli, yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

13 kişi tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muğla'da, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski hakim ve emniyet personelinin yasa dışı yollarla yurtdışına kaçma girişimi, istihbarat birimlerinin titiz çalışmasıyla engellendi. Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Marmaris açıklarında "W.B." isimli tekneyle uluslararası sulara çıkmaya çalışan FETÖ firarilerine yönelik Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı koordinesinde "KISKAÇ-28" operasyonu düzenlendi.

Kara ve denizden yapılan takip sonucu durdurulan teknede, örgütün kripto haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olduğu tespit edilen ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler ile Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri yakalandı. Ayrıca teknede bulunan M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile mürettebat M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. de gözaltına alındı.

Muğla KOM Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen 13 şüpheliden 9'u, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla, 4 mürettebat ise "Göçmen Kaçakçılığı" suçlamasıyla tutuklandı. İki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyona katılan polis ve sahil güvenlik ekipleri büyük takdir toplarken, FETÖ'ye karşı operasyonların kararlılıkla süreceği vurgulandı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR