Enflasyon Yüzde 38'e Düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı sonu enflasyon beklentisinin yüzde 38'e gerileyeceğini öngördüklerini açıkladı. Ayrıca, net ihracatın 2022 yılının 3. çeyreğinden bu yana ilk kez yıllık bazda büyümeye pozitif katkı sağladığını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bu yılın 3. çeyreğine ilişkin Enflasyon Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. Karahan, raporda net ihracatın 2022 yılının 3. çeyreğinden bu yana ilk kez yıllık bazda büyümeye pozitif katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, enflasyon ve kur beklentilerinde son aylarda önemli bir iyileşme yaşandığını ifade eden Karahan, enflasyonun 2024 yılı sonunda yüzde 38'e gerilemesini beklediklerini açıkladı.

Karahan, enflasyon ve kur tarafında yaşanan iyileşmenin ekonominin genel dinamikleri üzerindeki olumlu etkilerine de dikkat çekti. "Son aylarda enflasyon ve kur beklentilerinde önemli bir iyileşme yaşandı" diyen Karahan, bu olumlu gelişmelerin 2024 yılı boyunca devam etmesini beklediklerini belirtti.

Raporda, Türkiye ekonomisinin genel görünümüne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Karahan, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak revize ettiklerini ve bu tahminin, kurdaki istikrar ve para politikalarındaki disiplinin devamı halinde gerçekleşebileceğini söyledi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR