Çok Tehlikeli İş Yerleri İçin Devlet Desteği! Bakan Işıkhan Rakamları Açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2019'dan 2024 Kasım ayına kadar çok tehlikeli sınıfa giren iş yerlerine, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında toplam 5 milyar liralık prim teşviki verildiğini açıkladı.
Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, iş sağlığı ve güvenliğinin bir tercih değil, zorunluluk olduğunu vurguladı. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan 3 yıl süreli prim teşviki kapsamında, 2019'dan 2024 Kasım ayına kadar çok tehlikeli sınıfa giren iş yerlerine toplam 5 milyar liralık destek sağlandığını belirtti.
Işıkhan, 'Sosyal Güvenlik Kurumunca çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine 3 yıl süreyle prim teşviki sağlıyoruz. 2019 yılı ile 2024 Kasım ayı arasında 5 milyar liradan fazla teşvik sağladık.' ifadelerini kullandı.
Ayrıca, geçen yıl Ocak-Kasım döneminde 2 bin 704 iş yerinin bu teşvikten yararlandığını ve toplamda 108 milyon 852 bin 618 liralık destek verildiğini ifade etti.