AKÇADAĞDER Gazetecileri Unutmadı

AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

    Malatya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından AKÇADAĞDER, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı özel bir etkinlikle kutladı. Dernek, Malatya’daki tek STK olarak gazetecilere yönelik düzenlediği etkinlikle önemli bir jestte bulundu.

         AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nezih Çiğer’de düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı. Etkinlik kapsamında gazetecilere yönelik bir yemek verilirken, günün anlam ve önemine binaen özel hediyeler takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, 24 Temmuz 1908’in sansürün kaldırıldığı tarih olarak bilindiğini ve bu tarihten itibaren basının özgürlüğünün teminat altına alındığını vurguladı. Maskar, günümüzde basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğini ifade etti.
          Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi ve AKÇADAĞDER Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta genel başkan Murat Maskar’a teşekkür ederken  özellikle vurgulayarak, internet medyasının önemine dikkat çekti

           Hayta, “Bugün basın bayramı ancak bazı kurum ve kuruluşların çiçek gönderme gibi küçük jestlerde bile ayrım yaptıklarını görmekteyiz. Bu utanç verici bir durum. Bizler birlik içinde olmalıyız ve ayrımcılığa karşı dik durmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İNCEOĞLU” AKÇADAĞDER AİLESİNİ KUTLUYRUM”

           Malatya Derin Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kayhan İnceoğlu ise” Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Bugn gönül isterdi ki 365 gün haberlerini yaptığımız kurum ve kuruluşlar, STK’lar, Siyasiler güzel bir organizasyonla bizleri bu günde hatırlayalar. 

        Maalesef her yıl olduğu gibi Basın yine unutuldu ayrımcılık had safhada yaşandı ve en önemlisi bazılarının basına olan bakış açılarını daha iyi gördük. Bugün Sadece AKÇADAĞDER’in kıymetli başkanı Sayın Murat Maskar ve Yönetim Kurulunun bir organizesiyle bir araya geldik. 

       Sayın Genel Başkan Murat Maskar ve AKÇADAĞDER Ailesine teekkür ediyor, Ayrımcılık yapanları da tüm arkadaşlarımız adına kınıyoruz.”     

               Etkinlikte bir araya gelen gazeteci ve STK temsilcileri, basının özgürlüğü ve sorunları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular. Katılımcılar, basının toplumda oynadığı önemli rolü vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen özveriyle yerine getirildiğini dile getirdiler.

              AKÇADAĞDER‘in düzenlediği bu anlamlı etkinlik, basın mensupları arasında dayanışmayı ve birlik ruhunu pekiştirdiği gibi, kamuoyunda da olumlu yankı uyandırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN