• Haberler
  • Politika
  • AK Parti'li Ölmeztoprak Sulama Sorununa Kalıcı Çözüm Geliyor

AK Parti'li Ölmeztoprak Sulama Sorununa Kalıcı Çözüm Geliyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Akçadağ ve Doğanşehir'deki sulama projelerinin kalıcı çözümlerle güçlendirileceğini açıkladı.

Sürgü Barajı’ndan sağlanacak suyla, toplamda 17.107 hektar tarım arazisinin sulama sistemine kazandırılacağını belirten Ölmeztoprak, projenin 2026 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde en fazla zarar gören ve 26 Ocak 2023 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Akçadağ/Doğanşehir ve Oba Köy Sulama Projelerinin 2026 Haziran’ında bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ölmeztoprak, su kaynağının Sürgü Barajından temin edileceği, 5,5 milyar TL maliyetli projenin tamamlanması ile 17.107 hektar alanın suya kavuşacağını, tarımsal verimliliğin artacağını söyledi.

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da imar, inşa ve ihya süreci devam ederken, tarımsal sulama altyapısını güçlendirilecek sulama suyu rehabilitasyon projeleri kapsamında da önemli adımlar atılıyor.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak 6 Şubat depremlerinin en fazla hasara neden olduğu kırsal bölgelerden Doğanşehir ve Akçadağ'da, depremler sonrası pansuman tedbirler ile acil müdahale edilen sulama suyu projelerine kalıcı çözümler için kapsamlı projelerin hayata geçirildiğini açıkladı.

Ölmeztoprak; Kırsalda, asrın afetinden en fazla zarar gören ilçelerimizden Doğanşehir’imiz ve Akçadağ’ımızda, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için sulama altyapısının rehabilitasyonu büyük bir öncelik taşıyor. 6 Şubat depremlerinin ardından pansuman tedbirler ile acil müdahaleler yapılırken, kalıcı çözümler için kapsamlı projeler hayata geçiriliyor. Malatya’mızın tarımsal üretimini desteklemek ve çiftçimizin suya erişimini güçlendirmek amacıyla yürütülen Malatya Sulamaları 1. Kısım Rehabilitasyon Projesi kapsamında önemli aşamalar kaydedilmektedir. Akçadağ, Doğanşehir ve Oba Köy Pompaj Sulamaları sistemlerinin yenilenmesiyle birlikte toplam 17.107 hektarlık tarım arazisi daha verimli hale getirilecektir” dedi.

Sulama suyu projesinin detaylarına ilişkin bilgiler de veren Milletvekili Ölmeztoprak, su kaynağının Sürgü Barajından temin edileceği, 5,5 milyar TL maliyetli projenin ihalesinin 26 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildiğini, 2026 yılı Haziran ayında tamamlanmasının planlandığını, 2025 yılı inşaat maliyetinin 5,5 Milyar TL olduğunu ve projenin tamamlanması ile 17.107 hektar alanın suya kavuşacağını kaydetti.

Projelerin kapsadığı mahalleler ve sulama alanlarına ilişkin detayları da paylaşan Ölmeztorpak, şu bilgileri verdi;

Obaköyleri Pompaj Sulaması: 1.002 ha
Mahalleler: Altıntop, Çığlık, Çömlekoba, Karşıyaka, Kelhalil

Doğanşehir Sulaması: 2.643 ha
Mahalleler: Altıntop, Çığlık, Doğu, Günedoğru, Karşıyaka, Kelhalil, Topraktepe, Yeni, Yolkoru

Akçadağ Sulaması: 13.462 ha
Mahalleler: Altunlu, Başpınar, Bölüklü, Büyükçimiş, Dedeköy, Dedeyazı, Doğu, Gölpınar, Güzyurdu, Hisardere, Kinciler, Karaterzi, Kotangölü, Kültür, Kömekavak, Muratlı, Ören, Polatdere, Sahilköy, Suçatı, Yuvalı

Sulama altyapı projelerinin 2026 yılının Haziran ayında tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Ölmeztoprak, İnşaat işinin 2026 veya 2027 Ek Yatırım Programına teklif edilerek finansman sürecinin şekillendirilmesinin planlandığını belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak, “Projelerin tamamlanması ile tarımsal sulama altyapısı güçlendirilecek, çiftçimizin suya erişimi kolaylaşacak, tarımsal verimlilik artacak, Malatya’mızın tarımsal üretim kapasitesi daha da büyüyecektir. Malatya’mızın geleceği için büyük bir öneme sahip bu proje, çiftçilerimizin refahını artıracak ve bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!