Ağbaba'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba '30 Ağustos, ülkemizin din, dil, ırk, mezhep ve inanç ayrımı gözetmeden, emperyalist güçlere karşı omuz omuza verdiği mücadelenin ve sonucunda kazanılan büyük zaferin günüdür' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “30 Ağustos, ülkemizin din, dil, ırk, mezhep ve inanç ayrımı gözetmeden, emperyalist güçlere karşı omuz omuza verdiği mücadelenin ve sonucunda kazanılan büyük zaferin günüdür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılında yaptığı yazılı açıklamada “30 Ağustos Zafer Bayramı bağımsızlığa giden yol, Cumhuriyete ve demokrasiye açılan kapıdır” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ağbaba açıklamasında; “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 102 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türkiye Cumhuriyeti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur. Bu tüm Dünya’ya ilham olan mücadele, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanının ölümsüz bir simgesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını "Zafer ‘Zafer benimdir..’ diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir." sözüyle çizmişti. 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece bir askeri başarı değil aynı zamanda Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolun başlangıcıdır.
Bizler bu zaferin bayrağını yılmadan, yorulmadan, ilelebet taşıyacak; bu topraklara adalet, özgürlük ve demokrasi yeniden gelene kadar mücadele edeceğiz.
Cumhuriyete, demokrasiye, laik sosyal hukuk devletine, bir ülkenin ve devletin temeli olan adalete ve bağımsızlığımıza el uzatanlara asla ama asla geçit vermeyeceğiz.
Büyük Taarruz‘un 102. yılında, başta bu eşsiz mücadelenin başkomutanı , özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan ve vatan olarak kalmasını sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Malatyalı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”  İfadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN