Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Azerbaycan Partisi Gençler Birliği Başkanı’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Gençler Birliği Başkanı Bahtiyar İslamov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

EYT kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonunda

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer EYT'ye ilişkin kanun teklifimiz Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda yasalaşacaktır'

MHP Lideri Bahçeli:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğinin derin dondurucuya alınmasından yanayız. Buna karşılık Finlandiya'nın kendi özel şartları çerçevesinde NATO üyeliğinin makul olduğu hususunda Cumhurbaşkanımızla aynı görüşü paylaşıyoruz dedi.

Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme: Aile avukatı detayları anlattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'le helikopterin düştüğü gün 16 kez görüştüğü öne sürülen Emra Kara hakkında verilen beraat kararı bozuldu. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, Emra Kara'nın duruşma çıkışında 'Beni kurban seçtiler' şeklinde bir beyanda bulunarak bir şeyler gizlediğini ve Kara'nın o dönemde kullandığı telefon numarasının Isparta nüfusuna kayıtlı bir polis memuru tarafından kullanıldığını belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir araya geldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bir araya geldi.

Kahraman Kavuk’tan MGC’ye Ziyaret

AK Parti Malatya milletvekili aday adayı Kahraman Kavuk’tan Malatya gazeteciler cemiyeti (MGC)’ ye ziyaret gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kadın teşkilatını kuran ilk partiyiz, bizimle mücadeleye girecek olan 2 defa düşünmeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de Emekçi Kadınlarla Buluşma programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Özay Gönlüm türkülerine sesiyle eşlik ettiği buluşmaya katılan kadınlara, 'Bizimle mücadeleye girecek olan 2 defa düşünmesi lazım. Kadının gücünün ve fendinin galip gelemeyeceği mücadele yoktur' diyerek seslendi.

TBMM Başkanı Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Abdul ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Dato Johari Bin Abdul ile bir araya geldi.

İsveç Adalet Bakanı Strömmer, Türkiye sorusunu cevaplamaktan kaçındı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığını devralan İsveç'in Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, Avrupa ülkeleri arasında organize suçlarla mücadelede daha fazla işbirliği çağrısı yaptı. Strömmer, toplantıda kendisine yöneltilen Türkiye ile yapılan mutabakata uyacak mısınız sorusunu ise cevaplamaktan kaçındı.

Vatandaş davet ediyor, Başkan Beyoğlu iştirak ediyor

Diyarbakır'da, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, özel telefon hattından kendisine ulaşan vatandaşların davetini geri çevirmeyip 46 aydır mahalle mahalle geziyor.

İngiltere Başbakanı Sunak, Muhafazakar Parti Başkanı Zahawi’yi görevden aldı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Maliye Bakanlığı görevini üstlendiği esnada vergi kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Muhafazakar Parti Başkanı Nadhim Zahawi'yi görevden aldı.

BBP Genel Başkanı Destici Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır

Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 29 Ocak 1993 yılında kurulan Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 30?uncu kuruluş yıl dönümü Ankara'da kutlandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlerde adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu’dan Tosya Belediyesine övgü:

Tosya Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil'den çalışmaları hakkında bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Teşekkür ediyoruz. Mesire alanı, derenin ıslahı, içme suyu arıtma tesisi, havuz, pazar yeri, mezbaha belediyeciliğin olmazsa olmazıdır. Tebrik ediyoruz, Allah razı olsun dedi.

Koçer: 'Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması geliyor '

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi dairesine ödenmesi gereken tüm borçların yapılandırılacağını belirterek, kanun teklifinin salı günü Plan Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini söyledi. Koçer, yapılandırma borçlarının 48 aya varan taksitler halinde ödenebileceğini aktardı.

TDP Genel Başkanı Sarıgül:

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 2 tane NATO üyesi Türkiye ve Yunanistan. Bakıyorsunuz ki NATO Yunan adalarında müthiş bir şekilde silahlanıyor ama aynı silahları 20 kilometre ötedeki Türkiye'ye getirmiyor. NATO bağımsızlığını yitirmiştir. NATO işlevini yitirmiştir. NATO, NATO üyesi ülkelere eşit olarak davranmamakta, ABD'nin aparatı olmak durumundadır dedi.

Akdağ: 'Bu seçim Türkiyenin geleceği ve bekası meselesidir'

Malatya'da toplantıya katılan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 14 Mayısta yapılacak olan seçime temas etti. Akdağ, Bu seçim Türkiyenin geleceği ve bekası meselesidir diyerek, Malatyanın AK Parti döneminde çok güzel hizmetlerle buluştuğuna dikkat çekti. Akdağ, yaptığı hizmet ve yatırımlarla Medeniyetin Kalbi Battalgazi'ye yaptığı hizmetler için Başkan Güderi de tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 yılda Denizli’ye 35 milyar liralık kamu yatırımı kazandırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 20 yılda Denizli'ye kazandırılan 35 milyar liralık kamu yatırımlarının detaylarını paylaştı.

Bakan Akar: Haince yapılan eylemlere karşı ahlaksızlara karşı Kur’an yakan şerefsizlere karşı Türkiye var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Parasını verdiklerimizi dahi alamadık dostumuz, müttefikimiz dediğimiz ülkelerden maalesef. Bire motor problemimiz var, çözüyoruz. Uçak problemimiz var, çözüyoruz. Çatlasalar da, patlasalar da uçağımızı da yapacağız, motorumuzu da yapacağız, füzemizi de yapacağız, Kızılelma'yı da uçuracağız dedi. Bakan Akar, İsveç'e de tepki göstererek Haince yapılan eylemlere karşı, ahlaksızlara karşı, Kuran yakan şerefsizlere karşı Türkiye var ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Beceremiyorlarsa aday bulma konusunda kendilerine yardımcı olabiliriz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, henüz adaylarını açıklayamayan 6'lı masaya seslenerek, 'Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine, 14 Mayıs'ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır. Eğer bu kadarını beceremiyorlarsa, ülkenin her meselesini çözmüş bir parti olarak elbette kendilerine yardımcı olmaya çalışırız dedi.