Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Devletimize güvenin, bütün ihtiyaçlarınız giderilecek'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yurtlarda kalan depremzede vatandaşları ziyaretinde 'Devletimize güvenin. Bütün ihtiyaçlarınız giderilecek. 1 yıl içinde evleriniz yapılacak eşyalarınızda verilecek' dedi.

İtalya, Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyecek

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İtalya'nın Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini ancak savaş uçağı vermeyi düşünmediğini belirtti.

Biden: “Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla”

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'da yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair açıklamalarda bulunarak, 'Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla' ifadelerini kullanarak, 'ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'yı kontrol etmeye veya yok etmeye çalışmıyor' dedi.

Başkan Gürkan Yeşilyurt Kadiruşağı Mahallesi'ni Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır bir şekilde etkilenen Yeşilyurt Kadiruşağı Mahallesi'ni ziyaret etti.

ABD Başkanı Biden, Polonya’da

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya düzenlediği sürpriz ziyaretin ardından Polonya'ya geldi.

İtalya Başbakanı Meloni, Ukrayna’da

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Polonya'nın ardından Ukrayna'ya gelerek Rus bombardımanından en çok etkilenen kentlerden biri olan Irpin'i ziyaret etti.

CHP Grup toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adaleti getireceğimize inanacağız. Deprem gecesinden bu yana dayanışma içinde olan insanlarımız için inanmak zorundayız. Kurallar koyacağız, o kuralları çiğnetmeyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli Osmaniye’den ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'deki temaslarını tamamlayarak şehirden ayrıldı.

Bakan Kurum: '10 binadan biri ya yıkılacak, ya yıkık ya da oturulamaz durumda'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''İncelenen bina sayısı ile yıkık ya da ağır hasarlı bina sayısı arasında oran 10'da 1 seviyesinde. Yani dokunduğumuz, hasar tespitini yaptığımız 10 binadan biri artık ya yıkılacak, ya yıkık ya da oturulamaz durumda dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da enkaz çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde incelemelerde bulunarak, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti.

ABD Kongresi heyetinden Tayvan’a 5 günlük ziyaret

ABD Kongresi'nden Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri Ro Khanna, Jake Auchincloss ve Jonathan Jackson ile Cumhuriyetçi Tony Gonzales'ten oluşan 4 kişilik heyet, 5 günlük ziyaret için Tayvan'a geldi.

Biden’ın sürpriz Ukrayna ziyareti Rusya’ya bildirilmiş

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın sürpriz Ukrayna ziyaretinin Rusya'ya çatışma durumundan kaçınmak için bildirildiğini açıkladı.

Biden, savaşta hayatını kaybeden Ukraynalıları andı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya düzenlediği sürpriz ziyarette Rusya-Ukrayna savaşında hayatını kaybeden Ukraynalılar anısına kurulan anma duvarına çiçek bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde incelemelerde bulundu. Hatay İl Afet ve Acil Müdürlüğüne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da hayatını kaybeden 414 vatandaşın hepsi defnedildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplam 912 yaralımızın ve ayrıca 414 vefat eden insanımızın bulunduğunu görüyoruz. Diyarbakır'da kimliklendirme işlemlerinin hepsi tamamlandı. Şu ana kadar kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yoktur. Vefat eden her bir insanımız kendi yakınlarına doğru bilgi ve tespitler çerçevesinde teslim edilmiş ve hepsinin defin işlemleri tamamlanmıştır dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: “Depremler için yapılan insani yardım 185 milyon dolara çıkarıldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahraman merkezli depremlerin ardından ABD'nin yaptığı insani yardımın 185 milyon dolara çıkarıldığını açıkladı.

ABD’den Türkiye ve Suriye’ye depremler nedeniyle 100 milyon dolar ek yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin deprem felaketinden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye yönelik yardımlarının 50 milyon doları Acil Mülteci ve Göç Yardım Fonu'ndan (ERMA), 50 milyon doları Dışişleri Bakanlığı ve USAID aracılığıyla olmak üzere ek insani yardım açıkladı. ABD ayrıca, BM yardımlarının Suriye'ye ulaşması için Babüsselam Sınır Kapısı'nı yeniden erişimi kolaylaştırdığı için Türkiye hükümetine minnettar olduklarını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: 'Bu günler yardımlaşma ve dayanışma günüdür'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'ya ziyarette bulundu. Depremin yaralarının sarılması için farklı il ve ilçelerden belediye başkanlarının Malatya'da görevlendirildiğini söyleyen Özhaseki, Bu günler insani olarak birbirimizle yardımlaşma günüdür, dayanışma günüdür' dedi.

Macron: Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da yenilmesini ve Ukrayna'nın da kendi konumunu savunabilmesini istiyorum dedi.