Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

AK Partili Çalık: 14 Mayıs’ta Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından teşkilat binasında düzenlenen halk günü toplantısına katılan Çalık, Türkiye ve Malatya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İletişim Başkanı Altun: Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum dedi.

Başkan Çınar, 'Gündüzbey'i yatırımlarla ön plana çıkartıyoruz'

'Söz Kadınlarımızda Yeşilyurt'ta Kadınlarımızı Dinliyoruz' programı çerçevesinde Gündüzbey sakinleriyle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey'in var olan güçlü değerlerini ön plana çıkmasını sağlayan yatırımlarda bulunduklarını söyledi.

Fatih Erbakan Masa ittifakının da bu noktada derde derman bir adım atması mümkün değil

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Küreselcilerin adamı olan Jeremy denilen şahıstan akıl danışmaları ve tavsiye almaları masa ittifakından da bu noktada derde derman bir adım atmasının mümkün olmadığını açık bir şekilde ortaya koyuyor' dedi.

Biden, ABD’deki Hong Kongluların vize süresini 2 yıl uzattı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'den ülkelerine dönemeyen Hong Kongluların sınır dışı edilmesini engelleyen programın süresini bugünden itibaren 2 yıl daha uzattı.

İYİ Parti Tunceli İl Başkanı Ersoy görevinden istifa etti

İYİ Parti Tunceli İl Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, görevinden istifa etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığından istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Kahta'da yeni bir semt pazarı daha kuruldu

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi hızlı büyüyen bir şehir yapısına sahip olan ilçede, ihtiyaç duyulan mahallelerde yeni pazar yerleriyle, pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışması hem de vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için düğmeye bastı.

Başkan Sarıgül: Sporda ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İHA'yı ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Başkan Sarıgül; sporda, ekonomik milliyetçilik kavramına dikkat çekti.

Kremlin:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararına değinerek, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz dedi.

Zelenskiy’den ABD’nin tank desteği hakkında: “Zafere giden yolda önemli bir adım”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik açıkladığı tank desteği hakkında yaptığı açıklamada, 'Zafere giden yolda önemli bir adım' dedi.

Yunanistan’da muhalefetten hükümete dinleme skandalı hakkında gensoru önergesi

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon-İlerici İttifak (SYRIZA) ülkenin gündemini meşgul eden dinleme skandalının aydınlatılması amacı ile hükümete gensoru önergesi sundu.

Mv. Ağbaba: Darende’de Kayısı Ağaçları Buzlanma Kurbanı

Darende Yeniköy’de kırağıdan dolayı buzlanan ağaç dallarının kırılması nedeniyle ciddi zarar meydana geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerin hasarlarının tespit edilerek, destek verilmesini istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Belediye Başkanları ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa toplantısı öncesi CHP'li Belediye Başkanları ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz. Sanatı belli kalıplara, belli dayatmalara hapseden ideolojik yaklaşımları kabul etmiyoruz dedi.

Bulgaristan 2 Nisan’da erken genel seçime gidiyor

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 3 Şubat'ta meclisin feshedileceğini ve 2 Nisan'da erken genel seçime gidileceğini açıkladı. Bulgaristan, yaklaşık 2 yıl içinde 5'inci kez sandık başına gidecek.

CHP'li Erol: ''Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımızdır'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkanımız bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır. Genel Başkanımızın iradesinin yanındayız'' dedi.

Polonya Başbakanı Morawiecki:

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Ukrayna'ya göndermek için Almanya'ya resmi izin başvurusunda bulundukları Leopard 2 tankları ile ilgili yaptığı açıklamada, Tankların maliyeti için AB'ye başvuracağız dedi.