Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Zekeriya Yapıcıoğlu: 'Gün dostluk kardeşlik elini uzatma günüdür'

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'yı ziyaret eden (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Gün dostluk elini kardeşlik elini uzatma günüdür' dedi.

Başkan Karaman’dan Oda Başkanı Zeytinoğlu’na Büyük Tepki

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman, Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Nokta gazetesi ve televizyonu tarafından yapılan son derece üzücü bir haberi öğrenmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızı derinde üzmüştür.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Malatya'daki Depremzedelere Ziyaret

Devlet, Millet El Ele Vererek Tüm Deprem Bölgelerini Ayağa Kaldırmamız Gerekiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: “Rusya’dan gelmiş sözde Karabağ’daki Ermeni toplumunun liderleri ile müzakere sürecini yürütmeyeceğiz”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 'Rusya'dan gelmiş sözde Karabağ'daki Ermeni toplumunun liderleri ile müzakere sürecini yürütmeyeceğiz' dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias:

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız dedi.

Bakan Kurum, İslahiye'deki konteyner kent çalışmalarını inceledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı süren konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Erbakan: 'Allah bu felaketlerden ders almayı bizlere nasip etsin'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 'Allah bu felaketlerden ders almayı bizlere nasip etsin. Hem manevi olarak hem de maddi olarak. Öncesinde tedbir almak son derece önemlidir' dedi.

Altılı Masa’nın Deprem Özel Gündemi ile bir araya geldiği toplantı sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi Genel Başkanları'nın oluşturduğu Altılı Masa'nın, 'Deprem Özel Gündemi' ile bir araya geldiği toplantı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: 'Dünyada eşine rastlanılmamış bir deprem'

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen asrın felaketinde yaralar sarılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte afet koordinasyon merkezinde Adıyaman'daki çalışmaları kamuoyuna açıkladı.

Erbakan: 'Deprem anından itibaren tüm teşkilatlarımız seferber oldular'

Yeniden Refah Parti Genel Başkanı Fatih Erbakan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da incelemelerde bulundu.

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kurum açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

Depremden etkilenen Adıyaman'da incelemelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Binlerce teşkilat mensubumuz ilk günden beri hem arama ve kurtarma ekiplerine destek olmak hem de yardımlarda bulunmak maksadıyla deprem bölgesinde çalışmalarını devam ettiriyor' dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif, Adıyaman'da

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, yaşanan deprem dolayısıyla Adıyaman'a geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Şerif, yaraları beraber saracaklarını söyledi.

(Düzeltme) Adalet Bakanı Bozdağ: 'Diyarbakır'da 397 kişi vefat etti'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da 397 kişinin hayatını kaybettiğini, 902 kişinin yaralandığını açıkladı. Arama kurtarma faaliyetlerinin 1 bina hariç tamamladığını vurgulayan Bakan Bozdağ, 11 il ile ilgili soruşturmada 245 şüpheliden 54'ünün tutuklandığını belirtti.

Milletvekili Erol: 'Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim, Elazığ'ın buna ihtiyacı vardı'

Elazığ'ında genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Çünkü Elazığ'ın buna ihtiyacı vardı' dedi.

TBMM Başkanı Şentop 'Sağlam zeminlerde, sağlam binalar inşa etmek konusunda dersler çıkartmalıyız'

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a geldi. Burada incelemelerde bulunan Başkan Şentop, Bundan sonra daha sağlam zeminlerde, daha sağlam yapılar yapmak, binalar inşa etmek konusunda dersler çıkartmalıyız diye konuştu.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop Diyarbakır'da konuştu

Depremden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır'da konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 'Depremin etkin olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Daha kalıcı olarak hangi tedbirler alınmalı bu konuda da bazı adımlar atılmalı, atılacak' dedi.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da enkaz çalışmalarına başladık'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy, bugün itibarıyla Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığını söyledi.