Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir'

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde konteyner kente ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bu depremde da aynını yapacağız dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’yla bir araya geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tütün üreticisine müjde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarmalı kıyılmış tütündeki yüzde 55 olan ÖTV'yi yarı yarıya indiriyoruz. Böylece üreticilerimiz şirketlere göre ürünlerini pazarlama imknı bulabilecektir dedi.

TDP Genel Bşk. Sarıgül, Selahattin Başkan'a Sahip Çıktı!

Son günlerde yaptığı açıklama ile sosyal medya gündemine oturan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den destek geldi.

İçişleri Bakanı Soylu, Osmaniye’de çalışmalar hakkında bilgi aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkilediği Osmaniye'de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: '15 bin 725 civarında konteynerin Türkiye'ye gelmesi için planlamaları yaptık'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyada yaşanan bir afette yardıma ilk koşan ülke olması dolayısıyla deprem felaketinde herkesin yardım etmek için koştuğunu belirterek 90 ülkeden 11 bin 500'e yakın arama kurtarma ekibi geldi. Açılan AFAD ve Kızılay hesaplarına birçok ülkeden 40 milyon dolar civarında kaynak geldi. 15 bin 725 civarında konteynerin Türkiye'ye gelmesi için planlamaları yaptık dedi.

Yüzyılın afetinde 11 bin depremzede bebek dünyaya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afet bölgesi olan 11 ilde son 20 gün içerisinde 11 bini aşkın bebek dünyaya geldiğini duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan:

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran İHA'larının Ukrayna'da kullanıldığı iddiaları asılsızdır. İran, savaşı değil barışı destekliyor dedi.

FSB Başkanı Bortnikov:

Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Bortnikov, Rusya'nın, Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nı askıya alma kararını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşması sırasında öğrendiğini söyledi.

Bakan Soylu’dan enkaz kaldırma çalışmalarının hızlandırılması talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İskenderun'da enkaz kaldırma çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi.

AB, Rusya’ya 10. yaptırım paketini açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi tarafından yapılan açıklamada, AB'nin Rusya'ya yönelik 10. yaptırım paketine ithalat-ihracat kısıtlamaları, bazı medya kuruluşlarının yasaklanmasının dahil edildiği belirtildi.

Bakan Soylu: 'Fahiş fiyatlarla milletimizin canını acıtanların peşindeyiz, bunu da yanlarına bırakmayacağız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Fahiş fiyatlarla beraber milletimizin canını acıtanların peşindeyiz. Bunu da yanlarına bırakmayacağız. Olağanüstü halin OHAL bize sağladığı bütün imkanları sonuna kadar kullanacağız' dedi.

Bakan Bozdağ: 'Deprem bölgesinde 7 bin 598 binada delil tespiti tamamlandı'

Diyarbakır'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depreme dair son gelişmeleri paylaştı. Bakan Bozdağ, 'Deprem bölgesinde 7 bin 598 binada delil tespiti tamamlandı' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesi Vahdettin Köşkü'nde devam ediyor.

Bakan Kirişci:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar tamamlanmış olup, deprem afetinden etkilenen vatandaşlarımızın ilk aşamada 3 ay süresince ihtiyaç duyacakları un, pirinç, mercimek, ay çiçek yağı, fındık, kuru üzüm ve benzeri gıda maddeleri, ilgili kuruluşlar üzerinden TMO tarafından karşılanacaktır dedi.

Başkan Sülük, Ankara milletvekilleri ile sahada incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesinde saha çalışmaları aralıksız sürüyor. Can kaybının olmadığı ancak hasarın büyük olduğu ilçeyi ziyaret eden milletvekilleri bölgedeki vatandaşların taleplerini dinledi.

Greenpeace aktivistleri:

Polonya'da Greenpeace aktivistleri, başkent Varşova'daki Poniatowski Köprüsü'ne Polonya hala Rus petrolü satın almaya devam ediyor yazılı pankart astı.

Polonya, Ukrayna’ya 4 adet Leopard 2 tankı teslim etti

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna'ya vermeyi kararlaştırdıkları 14 adet Leopard 2 tankından 4 tanesini Ukrayna'ya teslim ettiklerini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, G20’de Rus yetkilileri hedef aldı

Hindistan'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus yetkilileri hedef alarak, Kremlin için çalışmanın onları Putin'in zulmüne suç ortağı yaptığını anlamalılar dedi.