Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Selçuk Bayraktar, Doğanşehir'de depremzedeleri ziyaret etti

Deprem bölgelerini gezen Selçuk Bayraktar ve eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu illerden olan Malatya'nın Doğanşehir ilçesini geçtiğimiz günlerde ziyaret etti.

Bakan Kurum: 'Konutlarımızı bir yıl içerisinde etap etap teslim etmeye başlayacağız'

Malatya'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ' Söz verdiğimiz gibi yine konutlarımızı bir yıl içerisinde etap etap teslim etmeye başlayacağımızı burada bir kez daha ifade etmek isterim. Malatya ve tüm Türkiye'de de eş zamanlı hasar tespit çalışmalarımızı sahadaki 7 bin personelimizle aralıksız sürdürüyoruz. Bugüne kadar 4 milyon 658 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 316 bin binayı incelenmesi tamamlanmıştır' dedi.

Bakan Soylu, Malatya'da açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle eşyaların çıkarılmaması gerektiğini söyleyerek, Deprem bölgesinde 600 binin üzerinde yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bağımsız konutun enkazlarının kaldırılma süreci var. Bu süreç bile başı başına bundan önceki yaşadıklarımızın kat ve kat üstünde ve önemli bir zaman dilimi alabilecek bir süreçtir. Bunları eş zamanlı bir şekilde gerçekleştireceğiz dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kilis’te

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis'e gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in temmuza kadar NATO’ya üye olmasını hedefliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 11-12 Temmuz'da Litvanya'da yapılacak NATO zirvesine kadar Finlandiya ve İsveç'in ittifaka üye olmasını hedeflediğini belirtti.

Bakan Bozdağ: ''Kızılay nerede, ne yapıyor?' diyenler Diyarbakır'a gelirlerse Kızılay'ı göreceklerdir'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kızılay'ımız üzerinden çok farklı iftiraları günlerdir dile getirenler var. 'Kızılay nerede, ne yapıyor?' diyenler Diyarbakır'a gelirlerse Kızılay'ın çadırlarını da ikramlarını da gayretlerini de göreceklerdir. Kızılay'ımız hem Diyarbakır'ımızda hem de diğer bütün afet bölgesindeki illerimizde çalışmalara ilk günden beri en üst düzeyde katkı vermektedir. dedi.

ABD Başkanı Biden:

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Yeni START' anlaşmasını askıya alma kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, Putin'in nükleer silah kullanmayı düşündüğünü sanmıyorum dedi.

Bakan Dönmez, depremzedeleri ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem sonrası kapılarını halka açan Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde depremzedeleri ziyaret etti.

Avrupa Komisyonu’ndan TikTok yasağı

Avrupa Komisyonu, çalışanların şirket telefonlarında Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'u kullanmasını yasakladığını duyurdu.

Kahta Belediyesi'nden çadır kentte ilaçlama çalışması

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi çadır kentte salgın hastalıklara karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

İspanya Başbakanı Sanchez, Kiev’de

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Bakan Dönmez, 'Hem çalışanlarımız hem de bölge insanı 2 bin konteynerlik kent planlanıyor'

Adıyaman'da deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için sahadaki çalışmaları yerinde inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kontrollü olarak üretimi durdurulan 290 petrol kuyusundan 286'sının yeniden üretime alındığını açıkladı. Elektrik ve doğalgaz arzıyla ilgili çalışmaları da aktaran Dönmez, Amacımız hayatı bir an önce normalleştirebilmek. Enerjiyle ilgili yapılması gerekenleri süratle yerine getirmektir dedi.

Bakan Ersoy, Tuşba Belediyesinin deprem bölgesindeki çalışmalarını inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da konteyner kent kurulumu yapan Tuşba Belediyesi ekiplerini ziyaret ederek çalışmalarını inceledi.

Bakan Soylu: 'Dünyada hiçbir ülke üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildi'

Adıyaman'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Dünyada hiçbir ülke üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildi. Bunu milletimiz ile devletimizin bütün kabiliyeti ve anlayışıyla dirençli bir şekilde yaptık' dedi.

Diyarbakır'da 79 bin 269 kişiye 792 milyon lira ödeme yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Alaattin Parlak, Diyarbakır'da tespit edilen ve sisteme girilen ağır, orta ve az hasarlı yapılar için hane başı 10 bin TL olmak üzere 79 bin 269 kişiye 792 milyon 690 bin TL tutarında ödeme yapıldığını bildirdi.

Bakan Kurum: Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğinin başladığını belirterek Kahramanmaraş merkezli depremlerde 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık. dedi.

Biden:

Polonya'da Bükreş Dokuzlusu (B9) ile bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, NATO'nun her santimini savunacağız dedi.

Bakan Yanık: Riskli olabileceğini değerlendirdiğimiz deprem bölgesindeki kuruluşlarımızı tahliye ettik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından riskli olabileceği değerlendirilen deprem bölgesindeki kuruluşları tahliye ettiklerini belirterek, 'Misafirlerimizi daha sonra geri yerlerine döndüreceğiz ama ilk etapta hiçbir canı riske etmemek için vatandaşlarımızı güvenli bölgelere naklettik' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Devletimize güvenin, bütün ihtiyaçlarınız giderilecek'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yurtlarda kalan depremzede vatandaşları ziyaretinde 'Devletimize güvenin. Bütün ihtiyaçlarınız giderilecek. 1 yıl içinde evleriniz yapılacak eşyalarınızda verilecek' dedi.