Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Belediye Başkanları ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa toplantısı öncesi CHP'li Belediye Başkanları ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz. Sanatı belli kalıplara, belli dayatmalara hapseden ideolojik yaklaşımları kabul etmiyoruz dedi.

Bulgaristan 2 Nisan’da erken genel seçime gidiyor

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 3 Şubat'ta meclisin feshedileceğini ve 2 Nisan'da erken genel seçime gidileceğini açıkladı. Bulgaristan, yaklaşık 2 yıl içinde 5'inci kez sandık başına gidecek.

CHP'li Erol: ''Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımızdır'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkanımız bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır. Genel Başkanımızın iradesinin yanındayız'' dedi.

Polonya Başbakanı Morawiecki:

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Ukrayna'ya göndermek için Almanya'ya resmi izin başvurusunda bulundukları Leopard 2 tankları ile ilgili yaptığı açıklamada, Tankların maliyeti için AB'ye başvuracağız dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Ürdün’e sürpriz ziyaret

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun günün erken saatlerinde Ürdün'e sürpriz biz ziyaret gerçekleştirdiği ve Ürdün Kralı Kral II. Abdullah ile bir araya geldiği aktarıldı.

AK Partili Çalık: 4 bin 945 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da depremin üçüncü yılında 4 bin 945 evin hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

AK Parti Elazığ eski milletvekili Açıkkapı: ''Dünyanın hiçbir ülkesinde karşılaşılamayacak büyüklükte bir toplu konut yapımına geçildi'

AK Parti Elazığ eski milletvekili Ejder Açıkkapı, 24 Ocak depreminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, ''Dünyanın hiçbir ülkesinde karşılaşılamayacak büyüklükte bir toplu konut yapımına geçildi. Bu kadar ağır hasarlı binaların yıkımından sonra 2 yıl gibi bir süre içerisinde 25 bin konut yapılması, gerçekten çok ciddi ve büyük bir olaydır' dedi.

Sülüklü Mahallesi'nden hizmet teşekkürü

Şehitkamil ilçesine bağlı sülüklü Mahallesinde yapılan sosyal tesis, arazi yolu, kilitli parke taşı ve çevre düzenleme çalışmaları mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

AB, Ukrayna’ya 7’inci askeri destek paketi üzerinde anlaştı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, AB ülkelerinin Ukrayna'ya 7'inci askeri destek paketi üzerinde anlaştığını belirterek, Mahsa Amini protestolarına yönelik müdahaleleri nedeniyle İranlı 18 kişi ve 19 kuruluşa yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp inşallah süreci başlatacağız' dedi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Avusturya Başbakanı Nehammer ile bir araya geldi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Bulgaristan'ın Türkiye sınırında yer alan Elhovo kentinde bir araya geldi. Avusturya Başbakanı Nehammer, helikopterle Bulgaristan-Türkiye sınırında incelemelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydal’dan S-400 açıklaması

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, S-400'lerin Ukrayna'ya verilmemesi gerektiğini, bu teklifin ABD'nin Türkiye'ye karşı kurduğu bir tuzak olduğunu savundu.

Bakan Soylu: Kan döken ve tövbe etmesi gereken kimdir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Ne yazık ki birileri, terör meselesine Paris'ten, Londra'dan bakmaktadır. Maalesef bunu da duyduk, 'orada kan dökmeye tövbe etme' çağrısı yapıyor. Yazıklar olsun, 6 ay stajyer de olsa İçişleri Bakanlığı yaptın. Bu ülkenin nasıl mücadele ettiğini hiç olmazsa gördün. Kan mı döküyor Türk polisi, Türk jandarması. Kan döken ve tövbe etmesi gereken kimdir? Pınarcık katliamını biz mi yaptık, Başbağlar katliamını biz mi yaptık, Karageçit köyü katliamını biz mi yaptık, daha iki ay önceki İstiklal Caddesi katliamını biz mi yaptık? Patronların sarı torbalardan mı rahatsız oldu? 3 kuruş oy uğruna girmeyecekleri herhangi bir kılık ve kıyafet söz konusu değildir. Karakterden yoksun insanlar. Ne olacak seçimi kazansan ne olur?' sözlerine yer verdi.

İYİ Parti lideri Akşener, DEVA Partisi Lideri Babacan’ı ziyaret etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masa toplantısı öncesi Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.

TDP Başkanı Sarıgül İsveç Başbakanı’na İncil gönderdim

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İsveç Başbakanı'na İncil gönderdim. Eminim ki onun gereğinin ne olduğunu İsveç halkı da İsveç Başbakanı da anlamıştır dedi.

Bakan Yanık: “Aile temelli çalışmaları üretiyor ve devam ettiriyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Birey odaklı yaptığınız bireyi güçlendirmek, bireyi destekleme mekanizmaları oluşturmak noktasında yaptığınız her çalışma son tahlilde aileye yöneliktir dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 Mart’ta yetkimi kullanacağım, ondan sonra 60 gün süre var

BURSA (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullanacağız. Ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de Yüksek Seçim Kurulu değerlendirecek. Biz kararımızı 10'unda açıklayacağız dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs bir başka olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursalı gençlerle buluştu. 14 Mayıs'ta seçimlerin yapılacağını belirten Erdoğan, Bursa'daki mitinge 120 bin kişinin katıldığını öğrendim. Bu bize şunu gösteriyor. Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak' dedi.