Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Aydın: '6'lı masayı bir araya getiren başka bir güç var'

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 6'lı masayı ve masanın görünmeyenlerini bir araya getiren bir güç olduğunu ve bu gücün masayı yönettiğini söyledi.

Milletvekili Tutdere gazetecilerle bir araya geldi

TBMM Başkanlık Divan Üyesi CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyeleriyle bir araya geldi.

Malatya'da suya sürpriz zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayından geçerli olmak üzere suya yüzde 25 zam yaptı. Buna göre Malatya'da suyun ton fiyatı 6,97 TL'den 8,71 TL'ye çıkarılmış oldu.

İsveç'teki terör provokasyonuna sert tepki

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İsveç'in başkenti Stockholm'de, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin provokasyonlarına ilişkin, Bu saldırı sadece Cumhurbaşkanımıza değil tüm ülkemize yapılmış bir saldırıdır. Teröre ve teröriste destek verenler ellerinde patlamaya hazır bomba taşıdıklarını unutmamalıdırlar. Bu alçaklığa göz yumanları lanetliyoruz dedi.

Milletvekili Tutdere'den Gerger'e diyaliz ünitesi talebi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gerger Devlet Hastanesi'ndeki diyaliz ünitesi eksikliğini TBMM gündemine taşıdı.

Arapgir İlçesi Değerlendirme Toplantısı

Arapgir İlçesi İstişare Toplantısında konuşan Başkan Gürkan, ' Malatya'da El Atılmamış Hiçbir Yer Kalmadı'

Bakan Akar: “İsveç’i derhal tedbir almaya davet ediyoruz”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç'te PKK terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef almasına ilişkin, 'İğrenç eylemi şiddetle kınıyor, İsveç'i derhal tedbir almaya davet ediyoruz' dedi.

Rusya’da zorunlu askerlikte yaş sınırının 30’a yükseltilmesi planlanıyor

Rusya'da zorunlu askerlikte uygulanan 18-27 yaş aralığında üst sınırın 30'a yükseltilmesi planlanıyor.

Biden, yeni gizli belgelerin bulunduğunu doğruladı

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, ABD'nin Delaware eyaletinde yer alan Wilmington'daki konutunun garajında yeni gizli belgelerin bulunduğunu doğruladı.

Milletvekili Erol'dan Basın Müzesi yorumu: 'Harput'a yeni bir vizyon getirme yolunda güzel işler yapılıyor'

CHP Elazığ Millet Gülsel Erol, Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800'lü yıllarda inşa edilen Sağır Müftü Konağı'nı Basın Müzesi'ne dönüştüren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ederek, Harput'a yeni bir vizyon ve bakış açısı getirme yolunda güzel ve doğru işler yapılıyor' dedi.

Milletvekili Tutdere, köylerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahta ilçesinde ziyaret ettikleri Tütenocak, Akdoğan, Narlıdere, Bağbaşı, Aydınpınar, Narince, Çardak, Hasandiğin, Oluklu, Büyükbağ, Akkavak köylerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bağlar Kaymakamına 'Üstün Hizmet' ödülü

Diyarbakır'ın Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

AK Partili Çalık: Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası bu yıl hizmete açılacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 6 Şubat 2021'de temeli atılan, 2,5 milyon yolcu kapasiteli Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın 2023 yılı içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmete açılacağını açıkladı.

Bakan Varank: “Twitter’ın sahibinin değişmesiyle politikaları 180 derece değişti”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bakınız, Twitter'ın sahipliğinin değişmesiyle birlikte politikalarının da 180 derece değiştiğini görebiliyoruz. Daha önce seçim döneminde bir Amerikan başkanının sesini bile kısmayı gündemine alan Twitter, sahibinin değişmesiyle birlikte Amerikan başkanını tekrar platformuna dahil etmiş oldu' dedi.

Bakan Soylu'dan, Vali Yardımcısı Abbasoğlu'na 'Üstün başarı ödülü'

Türk İdareciler Derneği tarafından Gölbaşı Vilayetler Evinde düzenlenen 10 Ocak İdareciler Günü kutlama programında Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu üstün başarı ödülü aldı. Abbasoğlu'na ödülü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yörük Türkmen Temsilcileri ile bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde Yörük Türkmen vakıf, dernek, federasyon ve konfederasyon temsilcileri ile bir araya geldi.

Güder: Özlem Bitiyor

Kırkgöz sahil projesini işaret eden Battalgazi belediye başkanı Osman Güder; “Malatya’nın sahille suyla, barajla, denizle buluşması Malatya’nın özlemiydi. Bizde bu özlemi yaklaşık 3-5 ay sonra nihayete erdireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Acı hatıralarımızın olduğu kılık kıyafet meselesini kesin ve kalıcı bir çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Türk demokrasisinin olgunluk seviyesini göstererek önemli teklif konusunda Meclisimizin gerekli adımı atacağına yürekten inanıyorum Şayet Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek, son kararı milletimiz verecektir dedi.

Başkan Turanlı: 'Alt yapısız ev bırakmayacağız'

Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediyesi, Taşpınar mevki olarak bilinen bölgede başlattığı kanalizasyon ve su hattı çalışmalarını tamamlandı.