Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Ailelerin kutlu direnişine destekler devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Ailelerin direnişine bir destek ziyareti de AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Prof. Dr. Adem Palabıyık ve beraberindeki heyetten geldi.

Gaziantep protokolünden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Gaziantep protokolü yayımladığı mesaj ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

İşeri, yerel medyaya katkı sunmayan taslağı değerlendirdi

Adıyaman'ın Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, Basın İlan Kurumu'nun hazırladığı internet haber sitelerinin resmi ilan alma şartlarını düzenleyen taslağı değerlendirdi.

AK Partili Çalık: Malatya Kuzey Çevreyolu'nun 32,1 kilometresi tamamlandı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya seyahat edenlerin kullanacağı 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu'nun 32,1 kilometresinin tamamlandığını ve yolun tamamının 2023 yılı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cape Town’da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nda Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye’nin taleplerinin hepsini karşılayamayız”

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye ile devam eden müzakerelere ilişkin, Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayız dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül:

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi olarak fabrika da açacağız, kooperatif de kuracağız. Nerede ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sorunu tarlada, fabrikada çözeceğiz dedi.

Bakan Yanık, Sarıkamış’ta ADEM açılışını yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Aile Destek Merkezi'nin açılışını yaptı.

Malatya'da 'Çalışan Gazeteciler Günü' etkinliği düzenlendi

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti tarafından '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' öncesinde etkinlik düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bisiklet sürüş etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Haber Kameramanları Derneği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği 'Bisiklet Sürüş Etkinliği'ne katıldı.

Hollanda, İran Büyükelçisini Bakanlığa çağıracak

Hollanda, İran'da protestolarla bağlantılı gerçekleştirilen idamlara ilişkin kaygılarını iletmek üzere İran'ın Lahey Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Manavgat’ta yapılan konutların hak sahiplerine müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Bu konutları hangi şartlarda hak sahiplerine vereceğimizin müjdesini veriyorum İnşa ettiğimiz 900 afet köy konutunu maliyeti üzerinden yüzde 66 indirimle 2 yılı ödemesiz, 18 yıl vadeyle sahiplerine vereceğiz. Ahırlı ve ahırsız tiplerine göre büyüklükleri 93 metrekareyle, 280 metrekare arasında değişen konutların aylık ödemesi 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 arasındadır. Toplam ödeme küçük tiplerde 445 bin lira, ahırlı tiplerde 797 bin lira olacaktır. Hak sahibi vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Putin Noel ayinine tek başına katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paylaştığı mesajında tüm Ortodoks Hıristiyanların Noel'ini kutlarken, dün akşam Kremlin'deki katedralde düzenlenen ayine tek başına katıldı.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, 'Türk ve Kürt kardeştir, ABD kalleştir'

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Güneydoğu Anadolu Diyarbakır Bölge Toplantısında, 'Türk ve Kürt kardeştir, ABD kalleştir' dedi.

Erdoğan: İstemezükçülük dışında bir şey de söylemiyorlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ' Türkiye eskiden yürütmede iki başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödediği siyasi, sosyal, ekonomik krizler yaşamıştır. Bunlar iki de değil, 6 başlı bir yürütme peşinde koşuyorlar. Allah akıl fikir izan versin. Ortada vizyon namına program, proje namına hiçbir şey olmadığı için istemezükçülük dışında bir şey de söylemiyorlar dedi.

AK Parti'de aday adaylığı açıklamaları başladı

Elazığ'da avukat Cengiz Gülaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' sözünden etkilenerek AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, ittifaklara kapıyı kapadı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Milli Görüş prensiplerine uygun hareket iktidar olunduğunda yapılmayacaksa bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiçbir anlamı yok. Görünen o ki bu şartlarda bu temel prensiplere sahip olan tek parti olarak seçimlere tek başımıza gireceğimiz gözüküyor' dedi.

Rusya Dron iddiası, Batı’nın Viyana görüşmelerini durdurmak için uydurduğu bahane

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov, Batı'nın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere İran'ın insansız hava araçlarını Rusya'ya gönderdiği iddiasıyla ilgili, Dron iddiası, Batı'nın Viyana görüşmelerini durdurmak için uydurduğu beceriksizce bir bahanesi dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Ekosistemi Buluşması’na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılarak stantları gezdi.