Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır'da marketlerde KDV denetimi

Temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri denetim için sahaya indi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, “Kur korumalı mevduat büyüklüğü 349 milyar liraya ulaştı”

Sultanbeyli'de düzenlenen Ekonomi Buluşmalarına' katılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kur korumalı mevduat hesaplarına ilgi beklediğimizden çok daha büyük. Kur korumalı mevduat büyüklüğü 349 milyar liraya ulaştı dedi.

DİKASUM'dan aldığı kursla iş sahibi oldu

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) istihdama yönelik açtığı kurslarla kadınları meslek sahibi yapıyor.

İkinci el araçlarda bahar beklentisi

Malatya'da ikinci el araç piyasasının durgunluğundan dert yanan galericiler sitesi esnafı bahar ayları ile birlikte piyasanın canlanmasını bekliyor.

Milletvekili Tüfenkci'den enflasyon açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Bugün dünyada yaşanan enerji fiyatları yüksekliği ve küresel enflasyonun sadece Türkiye'ye yazılması son derece gülünç bir durum. Bunu iddia edenler aslında dünyayı bizlerden çok daha iyi takip ediyorlar. Amerika'da enflasyonun ne durumda, İngiltere'de ne durumda olduğunu çok iyi biliyorlar. Petrol fiyatlarının 40 dolardan 88 dolarlara nasıl geldiğini onlar sizden bizden çok daha iyi takip ediyorlar dedi.

Altunkaya'nın markalarını yapay zekalı robot tanıttı

Dubai'de düzenlenen Gulgood 2022 gıda fuarına katılan Altunkaya Şirketler Grubu'nun standını ziyaret edenleri yapay zekaya sahip robot karşılıyor. Ziyaretçilere Altunkaya Şirketler Grubunun markalarının tanıtımını yapan robot, aynı zamanda ziyaretçilerin sorularını da yanıtlıyor.

Başkan Sadıkoğlu: 'KDV indiriminin olumlu yansımaları olacaktır'

Tüm gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin önemli bir adım olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, gıda üretimi veya ticareti yapan işletmeleri enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet etti.

Esenlik marketlerde KDV indirimi başladı

Gıda enflasyonuyla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilmesi kararı sonrası Malatya'da Esenlik Süper Marketlerde de indirim raflardaki gıda ürünlerine yansıtıldı.

Kariyer fuarına GAÜN ev sahipliği yapacak

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarına Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliği yapıyor. 'Yetenek Her yerde' sloganıyla yola çıkılan Bölgesel Kariyer Fuarları ile Türkiye'nin önde gelen işverenleri, 11-12 Mart 2022 tarihlerinde 2 gün boyunca GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gençlerle buluşacak.

ETSO Başkanı Arslan: 'Üyelerimizin gıdadaki vergi indirimine uymasını istiyoruz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, KDV indiriminin, temel gıda maddelerinde vatandaşlara rahat bir nefes aldıracağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele kampanyasına tüm üyelerin uymasını istediklerini söyledi.

Esenlik Marketlerden KDV İndirim

Malatya Esenlik Market tüm gıda ürünlerinde %8'den %1 'e indirilen KDV indirimi 14 Şubattan İtibaren Esenlik Market Uygulamaya Başladı.

Esenlik Marketlerden KDV İndirim

Malatya Esenlik Market tüm gıda ürünlerinde %8'den %1 'e indirilen KDV indirimi 14 Şubattan İtibaren Esenlik Market Uygulamaya Başladı.

Dubai Gulfood 2022'de Türk markalarına yoğun ilgi

Dubai Gulfood 2022'ye katılan firmaların stantlarını ziyaret eden TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya fuarın ilk gününde Türkiye'den katılan markalara yoğun ilgi olduğunu ifade ederek 'Markalarımıza olan ilgi ve yoğun ziyaretçi trafiği bizleri memnun etmiştir' dedi.

Genç kadın girişimci ürettiği doğal kokulu mumlarla dünyaya açılmayı hedefliyor

Diyarbakır'da sanatsal dokunuşlarla dekoratif blok mumlar üreten girişimci Suzan Erdinç, dünya piyasasına açılmayı hedefliyor.

Dubai Gulfood 2022'ye Türkiye damgası

Dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2022 yaklaşık beş bin katılımcısıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Araban Ovası suya doydu, çiftçilerin yüzü gülüyor

Araban'da bu sene yoğun kar yağışı ve sağanak yağış, Araban Ovası'nı suya doyururken, çiftçilerin de yüzünü güldürdü.

GSO Başkanı Ünverdi'den destek paketi değerlendirmesi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yeni ekonomi destek paketinin üretim, ihracat ve istihdamın sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağını, gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin ise tüm kesimler açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu söyledi.

Olumsuz hava koşulları ve artan maliyetler balık fiyatlarına yansıdı

Son günlerde etkili olan soğuk hava ve artan maliyetler balık fiyatlarına olumsuz yansıdı. Balıkçı tezgahlarında hamsi 40, istavrit 40 ve palamut 45 liradan satılıyor.

Elazığ OSB'de Başkan Öztürk güven tazeledi

Elazığ'da Organize Sanayi Bölgesi Başkanlık seçiminde mevcut başkan Suat Öztürk 115 oy alarak güven tazeledi.