Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yenişehir Belediyesinde 'Üretimin Gücü Birleşiyor' projesi başladı

Diyarbakır'da kadın kooperatifçilik bilincinin arttırılması, yaygınlaştırılması ve kadın kooperatiflerinin kent ekonomisinde aktif kuruluşlar haline gelmesinin sağlanacağı 'Üretimin Gücü Birleşiyor'' projesi düzenlenen lansman toplantısıyla start aldı.

İnönü sağlık çalışanlarının ücretlerinde ek protokol sorunu

Malatya İnönü Üniversitesi'nin sağlık alanında çalışan bin 556 işçiyi ilgilendiren ücret artışı, ek protokol sorunu nedeniyle çıkmaza girdi.

Koyun ve Keçi Birliğinden, küpe ve kayıt defteri dağıtım toplantısı

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, Soy Kütüğü Projesindeki yetiştiricilerin katıldığı, kuzu küpeleri ve verim kayıt defteri dağıtımı ile ilgili toplantı yapıldı.

Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, İmalatçı esnafımız şeker sorunu yaşıyor

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.

GTB Tarım Fuarında coğrafi işaretli ürünler standı açtı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 13. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda, Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli ürünlerinin sergilendiği stant açtı. GTB tarafından coğrafi işaret tescili alınan 17 ürününün tanıtıldığı stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

GTO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genç işadamından üniversite öğrencilerine burs

Adıyamanlı genç işadamı Adnan Aydın, üniversite öğrencisine burs vermeye başladı.

13. GAP Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

13. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış töreni Gaziantep protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

13. Gaptarım Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Ziraat Odası'nın desteğiyle hazırlanan 13'üncü GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada ustalık döneminde ilçelere verilen mikro desteklerde verimin daha fazla arttığını söyledi.

Gaziantep'te koyun kırkma yarışmasına yoğun ilgi

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı bugün açılan 13. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda 'Koyun kırkım' yarışması düzenledi. Çok sayıda yarışmacının katıldığı yarış fuar açılışında yoğun ilgi gördü.

Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan FSUMMIT Zirvesine katıldı

Ünlü Şef ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan Antalya'da gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası FSUMMIT Zirvesi'ne katıldı.

Yemen kurukahve dev yatırımı ile Diyarbakır'a şubesini kazandırdı

Mardin'in ilk kurukahvecisi Yemen, dev yatırımı ile bölgeye açılma yolunda Diyarbakır'ada şubesini kazandırdı.

GSO Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Milletvekili Hakan Kahtalı'dan iddialara yanıt

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ortağı olduğu şirketi hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklama yaparak, Hem ticari hem de siyasi hayatımda tüm Malatyalı Hemşerilerimizin de şahit olduğu üzere, alnımız ve fikrimiz 'Ak' bir şekilde bugünlere geldik. Ticari ahlakımızı inançlarımız üzerine oluşturduk ve bugüne kadar bu prensiple hareket ettik. dedi.

Başkan Arslan 'İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz'

Maden ilçesi bölgesindeki maden sahasıyla ilgili tüm alanda kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'İhale tarihini vekillerimizin de araya girmesi ile 04 Nisan tarihine kadar uzatarak ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir zaman kazandık. Şimdi bu zamanı en iyi şekilde kullanıp ihale tarihine kadar hazır olmak istiyoruz. İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan bu yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz' dedi.

Hacıbaba Pastanelerinden fiyat yükselişlerine tepki

Diyarbakır'da, 37 yıla aşkındır tatlı sektöründe nam salan ve dünyaya kazandırdığı tatlarla öncü olan Hacıbaba Pastaneleri, fiyat artışlarına rağmen fiyat politikasına devam edeceklerini belirtti.

Bağlar Belediyesinden gıda ürünleri için KDV indirimi ve etiket denetimi

Diyarbakır'da, AK Partili Bağlar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklanan temel gıda maddelerinde yüzde 7'lik KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesinin ardında ilçe genelinde denetimleri yoğunlaştırdı.

Battalgazi'deki kentsel dönüşüm konutları hızla yükseliyor

Kentsel dönüşüm projesiyle değişen ve gelişen Malatya Battalgazi'de dönüşümün sürdüğü Şehit Fevzi Mahallesindeki inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yapılacağı 110 dönümlük alanda inşası süren blokların hızlı yükselişi, mahalle sakinlerini de heyecanlandırıyor.

Başkan Sadıkoğlu'ndan sertifikalı fidan vurgusu

Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe'yi ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Doğru ve kaliteli tarım için sertifikalı fidan büyük önem taşıyor' dedi.