Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Eski telefonlardan koleksiyon yaptı

Elazığ'da ikinci el telefon alım satım işi ile uğraşan Yakup Bulut, son 20 yılda çıkan telefonları toplayarak iş yeri ve evinde sergilemeye başladı. Koleksiyonunda yaklaşık 250 cep telefonu bulunan Bulut, ürünleri satın almak isteyenleri eli boş gönderiyor.

Kuru meyve ihracatçıları Dubai Gulfood 2022'den memnun döndü

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Dubai Gulfood 2022'nin kuru meyve sektörü için verimli geçtiğini belirterek, 'Sektörümüz için en önemli pazarlar olan Avrupa, Ortadoğu Ve Afrika ülkelerinden gelen yoğun ziyaretçi trafiği katılımcı firmalarımız için olumlu bir fuar geçmesini sağlamıştır' dedi.

Türkiye fuarlar için cazibe merkezi olacak

Dubai Gulfood 2022'ye katılan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Türkiye'den 182 firmanın katıldığı fuarın ihracatçılar için verimli bulduğunu söyledi. Türkiye'nin uluslararası fuarlar içinde önemli bir cazibe merkezi olabileceğine değinen Kileci, İstanbul'un, İzmir'in ve Antalya'nın bu potansiyele sahip şehirler olduğunu ve ihracatçıların bu amaçla çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Araban Ovasında nohut ekimine başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 2022 yılı üretim sezonu nohut ekimine başlandı.

İkinci el araç piyasası son 30 yılın en durgun dönemini yaşıyor

Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı dolayısıyla fiyatları tavan yapan ikinci el araçlar, son aylarda dolardaki standartla birlikte fiyat istikrarı yakalamasına rağmen son yılların en durgun dönemini geçiriyor.

Alman turizmcilerden Mezopotamya'nın 'Altın Üçgeni'ne ziyaret

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'in içinde yer aldığı Mezopotamya Altın Üçgeninde incelemelerde bulundu. Turizmcilere, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı da eşlik etti.

Forum Diyarbakır AVM'de beyaz eşya kampanyası sona erdi

Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezinde 5 Kasım tarihinde başlayan beyaz eşya kampanyası sona erdi. 19 Şubatta noter huzurunda çekiliş gerçekleşecek.

'Halk elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi' ile yetiştiricilere katkı

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, Yazıhan ve Arapgir ilçelerindeki yetiştiricilerin katıldığı 'Halk elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi' ile ilgili 2022 yılı bilgilendirme, proje kapsamında kuzu küpeleri ve verim kayıt defteri dağıtımı ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda, Islah projesi küpeleri ve verim kayıt defterleri dağıtıldı.

Battalgazi Belediyesi'nden marketlere KDV denetimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde yüzde 7'lik KDV indirim uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçe genelindeki market ve bakkallarda indirim denetimlerini arttırdı.

Sadıkoğlu, TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclisi toplantısına başkanlık yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclisi 2022 yılının ilk toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

DTSO'dan çağrı: 'Bölgedeki maden kaynaklarını yerel odalar ve yatırımcılar işletsin'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, bölgedeki maden kaynaklarının yerel odalar ve yatırımcıların işletmesi için çağrıda bulundu.

Dubai Gulfood 2022 Türkiye için başarılı geçti

13-17 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye'den 182 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2022 sona erdi. Dubai Gulfood'un durgun geçen iki yılın ardından bu yıl yüksek katılımla geçtiğini ifade eden TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya 'Dubai Gulfood 2022 fuarı başarıyla son buldu. Ülkemizden katılan firmaların fuar süresince gördüğü yoğun ilgi katılımcılarımızı memnun etmiştir' dedi.

Dubai Gulfood 2022'nin parlayan yıldızı: Kadooğlu Yağ

Dünyanın en büyük gıda fuarlarından Dubai Gulfood 2022'ye katılan Türkiye'nin uluslararası pazarda en çok aranan markası Kadooğlu Yağ'a ait stant fuar süresince adeta ziyaretçi akınına uğradı. Kadooğlu Yağ CEO'su Celal Kadooğlu fuarın eski günlerine geri döndüğünü ifade ederek 'Son iki yıldır durgun geçen fuar bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçi akınına uğradı'' dedi.

GAPTARIM Fuarı 23 Şubat'ta kapılarını ziyaretçilerine açacak

GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarlarının 13'üncüsü 23-26 Şubat 2022 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek

Önce alışveriş yaptılar, sonra denetlediler

Gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Elazığ'da zabıta ekipleri, zincir marketlerde indirimin ürünlere yansıtılıp yansıtılmadığını denetledi.

Üretici kayısı fidanına büyük ilgi gösteriyor

Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da üretilen Avrupa Birliği tescilli kuru kayısıda fiyat 100 liraya dayanırken, kayısı fidanları ise şu sıralar yok satıyor.

Kahta'da şehir içi ulaşıma zam yapıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde şehir içi yolcu taşımacılığına zam yapıldı.

Başkan Uslu çalışmaları anlattı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Başkan Şerifoğulları hemen faaliyete geçirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında' belediye başkanlarına 'Su tüketim bedelindeki KDV oranından yüzde 7 indirim yapın' açıklamasının ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent genelinde sudaki KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını açıkladı.