Ekonomi

Ekonomi Haberleri

27 yıl aradan sonra ilk kez tohumluk buğdaylar ücretsiz temizlenecek

Gaziantep'in Araban ilçesinde atıl durumda bekleyen selektör makinesi ve binası, 27 yıl aradan sonra ilk kez Kaymakam Sevgili ile Başkan Altun tarafından imzalanan protokol ile ücretsiz olarak yeniden Arabanlı çiftçilere hizmet verecek.

Enflasyonu düşürme programına Malatya'dan destek

Malatya'da, zincir marketlere karşı enflasyonu düşürme programı çerçevesinde esnafına sahip çık kampanyası başlatıldı.

Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Aksu, TOBB organizasyonunda sunum yapacak

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Vekili ve Elazığ TSO 14 Meslek Komitesi Eğitim Sektörü Başkanı Veli Aksu, TOBB tarafından düzenlenecek olan sunumda eğitim sektörünün sorunları ve çözümlerini dile getirecek.

Bağlar Belediyesinden şeffaf ihale

Diyarbakır'da, AK Partili Bağlar Belediyesi, kullanılmış giysilerin geri dönüşüme kazandırılmasıyla ilgili ihaleyi kurumun sosyal medya hesaplarında canlı yayınlayarak şeffaflık örneği sergiledi.

Üretime katkı için mera ve yaylaklar kiralanacak

Malatya'da üretime katkı sunulması amacıyla boş olan mera ve yaylaklar ihale ile kiralanacak.

Hayvancılık İhtisas OSB için bakanlıktan onay çıktı

Malatya Besi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi için Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden onay çıktı. Hayvancılık OSB 3,12 milyon metrekare alanda kurulacak.

Türkiye-Irak arasında işbirliği artacak

Irak'ta Yatırım Fırsatları ve Yatırımcıların Karşılaştıkları Sorunların masaya yatırıldığı toplantıda Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar konuyla ilgili detaylı bililer vererek, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin gelişmesi için gerekli adımların atılacağına inandığını ifade etti.

Kayapınar Belediyesinden KDV indirimi denetimi

Temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisinin KDV yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Kayapınar ilçesinde de Kayapınar Belediyesi Zabıta ekipleri denetim için sahaya indi.

Gaziantep'te KDV indirimi denetimleri başladı

Temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından ekipler denetim için sahaya indi. Gaziantep'teki market ve bakkallarda etiketleri denetleyen ekipler, işletme sahiplerini bilgilendirdi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay Altunkaya'yı kutladı

Dünyanın en büyük sektörel fuarı olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık beş bin katılımcısıyla 13 Şubatt'ta kapılarını bir kez daha açan Dubai Gulfood 2022' fuarını ziyaret eden Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Volkan Ağar, TİM Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'yı Altunkaya Şirketler Grubuna ait stantta ziyaret ederek fuar hakkında bilgiler aldı.

Altının ateşini Ukrayna-Rusya krizi körüklüyor

Ukrayna savaş söylentileri nedeniyle değer kazandığını ifade etti.

Gaziantepli çiftçilerin yüzünü güldürecek destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantepli çiftçilere, 600 bin dolmalık Antep biberi, 400 bin dolmalık patlıcan, 200 bin domates ve 25 bin Nizip patlıcan fidesi dağıtılacak.

TARSİM’den Azerbaycan AGRAR Sigorta Fonu’na ziyaret

TARSİM, geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Azerbaycan AGRAR (Tarım) Sigortaları Fonu'na ziyaret gerçekleştirdi.

Malatya'da yol ve alt yapı yatırımları

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2022 yılında Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından il genelinde yapılacak olan yatırımlarla ilgili Genel Sekreter Cemal Noğay, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarıyla değerlendirme toplantısı yaptı.

Diyarbakır'da marketlerde KDV denetimi

Temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri denetim için sahaya indi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, “Kur korumalı mevduat büyüklüğü 349 milyar liraya ulaştı”

Sultanbeyli'de düzenlenen Ekonomi Buluşmalarına' katılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kur korumalı mevduat hesaplarına ilgi beklediğimizden çok daha büyük. Kur korumalı mevduat büyüklüğü 349 milyar liraya ulaştı dedi.

DİKASUM'dan aldığı kursla iş sahibi oldu

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) istihdama yönelik açtığı kurslarla kadınları meslek sahibi yapıyor.

İkinci el araçlarda bahar beklentisi

Malatya'da ikinci el araç piyasasının durgunluğundan dert yanan galericiler sitesi esnafı bahar ayları ile birlikte piyasanın canlanmasını bekliyor.

Milletvekili Tüfenkci'den enflasyon açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Bugün dünyada yaşanan enerji fiyatları yüksekliği ve küresel enflasyonun sadece Türkiye'ye yazılması son derece gülünç bir durum. Bunu iddia edenler aslında dünyayı bizlerden çok daha iyi takip ediyorlar. Amerika'da enflasyonun ne durumda, İngiltere'de ne durumda olduğunu çok iyi biliyorlar. Petrol fiyatlarının 40 dolardan 88 dolarlara nasıl geldiğini onlar sizden bizden çok daha iyi takip ediyorlar dedi.