Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Temel gıdada KDV indirimi esnafı ve vatandaşı rahatlatacak”

Esnafın uzun bir süredir temel gıdada KDV indirimini beklediğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'KDV indirimini çok olumlu buluyoruz. Yüzde 7 oranındaki indirimin fiyatlara yansımasını bekliyoruz' dedi.

2 bin 410 dekar tarım arazisinin suya kavuşması için önemli adım

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde 2 bin 410 dekar tarım arazisinin suya kavuşması için önemli bir adım atıldı. Malatya Kuluncak Kızılhisar Göleti ve Sulaması Proje Yapımı işine ait sözleşme imzalandı.

Diyarbakır'da çiçekçilerde 14 Şubat Sevgililer Günü yoğunluğu

Diyarbakır'da, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte gül başta olmak üzere çiçeklerde fiyatları arttı. 30 yıllık çiçekçi Mustafa Serkan Güleçoğlu, üreticilerin yapmış olduğu zamlardan kaynaklı olarak müşterilerine fiyatları utanarak söylediklerini belirterek, önceki yıla göre işlerinin yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Ocak'ta Malatya Havalimanı'nda 46.224 Yolcuya Hizmet

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Ocak ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: '6 puanlık sigorta prim teşviki ve asgari ücret desteği devam etmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Aralık 2021 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin ve asgari ücret desteğinin işletmelere destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirdi.

GTB akademi, dış ticarette müşteri bulma yöntemleri eğitimi düzenledi

GTB Akademi tarafından, 'Dış Ticarette Müşteri Bulma Yöntemleri' eğitimi düzenlendi. Gıda sektöründe yer alan GTB üyesi firma temsilcilerine yönelik, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen 2. UR-GE projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, Dış Ticaret Eğitmeni Recep Heptaş, katılımcılara ihracatta müşteri bulma konusunda yararlanılacak temel kaynaklar hakkında bilgiler verdi.

Doğanşehir'de tütün toplantısı yapıldı

Tütünle ilgili sorunu çözmek için Doğanşehir İlçe Ziraat Odası'nda, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç başkanlığında Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık ve 29 mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıda üreticinin tütününü ucuza satmaması uyarısı yapıldı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Maden bakır sahasının Elazığ'ımıza kazandırılarak hemşerilerimizin çalıştırılmasını istiyoruz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, 'Maden bakır sahası maden kaynağının Elazığ'ın kendi halkına, öncelikle burada yaşayan insanlarımıza, hemşerilerimize kazandırılmasını arzu ediyoruz. Bu madenimiz Elazığ iş dünyası tarafından ihalesi alınarak yatırımı yapılsın. Yatırımlarla birlikte Elazığlı insanlarımızın da çalıştığı koca koca tesisler ve işletmeler olsun bunun da kazananı Elazığ'ımız ve Türkiye'miz olsun' dedi.

GSO ve Sosyalben Akademi iş birliğinde 'Sürdürülebilir Yaşamın Kaynağı Y ve Z Toplumu' semineri düzenlendi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve SosyalBen Akademi iş birliğinde Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla, 'Sürdürülebilir Yaşamın Kaynağı Y ve Z Toplumu' semineri gerçekleştirildi.

Güneydoğu'dan 2022'nin ilk ayında 128 ülkeye 257 milyon 321 bin dolarlık ihracat

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2022 yılının ilk ayında toplam 128 ülkeye 257 milyon 321 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklayan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, 13-17 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek olan Dubai Gulfood 2022 Fuarı'na Türkiye genelinden 182, Gaziantep'ten ise 27 markanın katılacağını sözlerine ekledi.

Başkan İnce' Taşımalı Servislerde Kontak Kapatacağız'

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce Taşımalı Servis esnaflarına Milli Eğitim Bakanlığınca Mazot farkı verilmediği takdirde hafta sonu Cuma günü Malatya genelinde kontak kapatmayı düşündüklerini belirtti.

Yazıhan'da tekstil gelişiyor

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yeni açılan tekstil atölyesi ile halıcılık kursunda halı üretilmesi ilçenin tekstil alanında gelişmesini sağlıyor.

Diyarbakır'da kutu gramajı hilesine ceza

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pastanelere yönelik pasta kutusu gramajı denetimi gerçekleştirdi.

Sadıkoğlu: 'Acil çözüm talebimizi ilettik'

Elektrik tarifelerine yapılan zamların işletmeleri zorladığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ticari işletmelerin kullandığı elektrik tarifelerine yeni bir düzenleme yapılması için acil çözüm talep ettiklerini ve TOBB kanalıyla girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Keskin, 'İşyeri Elektrik Faturası Aylık İşyeri Kira Bedelini Geçti'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'İşyeri Elektrik Fatura bedelleri aylık işyeri kira bedelini geçti. Esnafımızın bu yükü kaldırması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan piyasadaki ateşe acil müdahale etmesini talep ediyoruz' dedi.

Sanayi tesislerine uygulanan doğal gaz kısıntısı yarın sonlandırılıyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), sanayi tesislerine uygulanan doğal gaz kısıntısının yarın saat 08.00 itibarıyla sonlandırıldığını bildirdi.

MTB Başkanı Özcan: 'Kayısı da artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak'

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 'Kayısıda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, gelecek yıllar içinde kimse çok yüksek miktarda rekoltelerde herhangi bir endişeye kapılmayacak'dedi

Diyarbakır son 3 yılda yatırımda Türkiye ortalamasının üzerine çıktı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 3 yılda kentte kurulan şirket sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu açıkladı.

Sadıkoğlu: 'TOBB'un 70. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOBB'un 70. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.