Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ATSO ‘Sürdürülebilir Sosyal Çözümler Maratonu’ başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, HABİTAT ve TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu iş birliğiyle, Antalya'daki 40 yaş altı girişimci veya girişimci adayları ile Antalya üniversitelerindeki öğrenciler arasında sosyal girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması amacıyla 'Sürdürülebilir Sosyal Çözümler Maratonu'nu düzenlediklerini açıkladı. Son başvuru tarihinin 25 Şubat Cuma olduğunu belirten Davut Çetin, dereceye giren gençlere ve takımlara 5 bin ile 15 bin TL arasında para ödülü verileceğini bildirdi.

Oğuzelili kadınlar kurutulmuş meyve ihracatı hazırlığında

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) destekleriyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Freeze Dry Tesisinde gıda ürünlerini dondurarak kurutan Ezogelin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar ihracata hazırlanıyor.

3 bin 770 dekar tarım alanı suya kavuştu

Malatya'da toplamda 3 bin 770 dekar tarım alanına can suyu olacak Yaygın Sulaması tamamlandı.

Hayvansever kimliğiyle tanınan Yüksel, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın başkanı seçildi

Seçime giden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı'nın galibi, üyelerinin büyük çoğunluğunun desteğini alan Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel oldu.

Isparta’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 ayda 4 bin 236 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Isparta'da kasım ayında 189 bin 855 olan araç sayısı, 1 ayda 4 bin 236 artarak 190 bin 91'e yükseldi.

Diyarbakırlı müteahhitler dernek çatısında birleşti

Diyarbakır'da taahhüt ve yap sat sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) çatısı altında bir araya geldi.

Rus modacıların yeni tercihi oldu

Dünyaca ünlü lüks moda markası Bonesmen sokak stiline yön veren kadın ve erkek koleksiyonlarını sergilemeye devam ederken, Rus modacıların da merceğine takıldı.

Bursa’da kimya sektörü 2021’de ihracatını yüzde 50 artırdı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kimya Sektör Konseyi toplantısı gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, kimya sektörü 2021 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 50 artışla yaklaşık 700 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Malatya'daki oto sanayilerde kar yoğunluğu

Uzun süredir etkisini sürdüren kar yağışı, beraberinde çok sayıda kazayı da getirdi. Kar yağışı ve buzlama sebebiyle kayganlaşan yollarda kaza yapan araç sahipleri, soluğu tamircilerde aldı.

Altıntaş’tan Amerika ve Avrupa’ya mermer ihraç ediliyor

Kütahya Valisi Ali Çelik, Altıntaş ilçesinden Amerika ve Avrupa'ya mermer ihraç eden Doğaltaş fabrikasını ziyaret etti.

Bakkal dükkanı yanan esnafa Oda’dan yardım

Malatya’da bir süre önce gece bakkal dükkanı yanan esnafa, çocuğunun lösemi hastası olması nedeniyle Malatya Bakkallar Odası tarafından para yardımında bulunuldu.

Maden Yüksek Mühendisi Günay: 'Karotlu sondajlarda ciddi kalınlıklarda bakır damarları kesilmiştir'

Bakır ve kromitin Elazığ'ın sürdürülebilir kalkınması ve büyümesi için katkılar sunduğunu belirten Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği Genel Sekreteri Maden Yüksek Mühendisi Hayri Günay, Karotlu sondajlarda bazı yerlerde ciddi kalınlıklarda bakır damarları kesilmiştir. Metalik maden damarları son zamanlarda tespit edilen en kalın damarlı sülfürlü cevherlerin başında gelmektedir. Bir Elazığ sevdalısının işletmeye, üretime talip olması gerekmektedir' dedi.

FKA'dan dezavantajlı kadın ve gençlere istihdam projesi

Fırat Kalkınma Ajansı, faaliyet bölgesi olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'deki kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında hayata geçirilen 'TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücüne Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu' programı Malatya'da başlatıldı.

Hayvan sever kimliğiyle bilinen kuyumcu, oda başkanlığı için destekçileriyle esnaf ziyaretinde bulundu

Diyarbakır'da, hayvan sever kimliğiyle bilinen iş adamı Mehmet Yüksel, kuyumcular odası başkanlığına adaylığını açıklarken, destekçileriyle esnaf ziyaretinde bulundu.

Elazığ'da asırlık tespihler çay ocağında sergileniyor: Fiyatı 10 bin dolara kadar çıkıyor

Elazığ'da bulunan bir çay ocağı, yıllardır seyyar tespih satanların iş yeri halinde geldi. Haftanın her günü çay ocağının yolunu tutan tespihçiler, sergiledikleri ürünlerine müşteri buluyor.

Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır kampanyası başlatıldı

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” adlı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Yıldırım: 'Fiyat farkı kararnamesi beklentileri karşılamadı'

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı kararnamesi 22 Ocak 2022 Tarihli ve 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, sektörün beklentilerini tam olarak karşılayamadığını belirterek, ülkede ekonomik aktivitenin ve istihdamın devamlılığı için kararnamenin yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İslahiye Biberi Gaziantep adına tescillendi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İslahiye Biberinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini alarak, bu alandaki tescilli ürün sayısını 17'ye çıkardı.

FKA, kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi için çaba harcıyor

Fırat Kalkınma Ajansı, faaliyet bölgesi olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'deki kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında hayata geçirilen TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücüne Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu' nu başlatıyor.