Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yıldırım: 'Elektrik faturaları işletmelerimizin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, elektrik tariflerine yapılan zamların işletmeler üzerinde oluşturduğu maliyet baskısını artırarak ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söyledi.

Şehir hayatından sıkıldı, devletten aldığı destek ile köye dönüp çiftlik kurdu

Elazığ'da yaşayan ve şehir hayatından sıkılan Muharrem Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destek ile köyüne dönerek tavuk çiftliği kurdu. Yılda ortalama 160 bin tavuk yetiştiren Erdem, bunun yanı sıra babasından kalan 20 hayvan kapasiteli ahırı da 100 hayvan kapasiteli modern bir besi çiftliğine dönüştürdü.

İMO Gaziantep Şube Başkanı Adayı Sağlamer projelerini anlattı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi Başkan Adayı Mehmet Baki Sağlamer, yapıcı ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi.

Kadınlar yaptıkları doğal çikolata ile Türkiye'nin ağzını tatlandıracak

İsveç'te hobi olarak başladığı doğal çikolata yapımını Diyarbakır'a taşıyan kadın girişimci, Türkiye'nin ağzını tatlandırmak için üretime başladı.

Otomobil fiyatına güvercin

Malatya'da Kernek Kuşçular Derneği tarafından düzenlenen 'En İyi Güvercin' yarışmasında birinci olan güvercin sahibine 30 bin TL kazandırdı.

GGC: 'İşten çıkartılan gazetecilerin hakları ödenmiyor'

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır'da, baskılı yayın hayatına son veren Yeniden Günaydın Gazetesi'nde işten çıkartılan gazetecilerin haklarının ödenmediğini açıklayarak, işlerine son verilen basın emekçilerinin, yasal alacaklarının ödenmesi çağrısında bulundu.

Arapgir Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 5 bin 150 TL oldu

Malatya'nın Arapgir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre en düşük işçi maaşı 3 bin 400 TL 'den 5 bin 150 TL'ye yükseltildi.

Malatya'da balık fiyatları esnaf ve müşteri memnun etti

Malatya'da balıkçı pazarındaki fiyatlar hem esnafı hem de vatandaşı memnun ediyor. Bir önceki yılın aynı dönemine göre, fiyatları yüzde 30 dolayında düşen hamsi ve istavrit yüz güldürüyor.

Umut'un gençlere ilham olacak başarı hikayesi

Türk genç girişimciler Umut İsmetoğlu ve Hasan Burak Demir tarafından iki yıl önce kurulan mobil oyun geliştirme şirketi, tasarladığı oyunlarla kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Otogaza zam

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde otogazın litre satış fiyatına 40 kuruş zam yapıldı.

118 yeni otobüs için imzalar atıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ulaşım filosuna kazandıracağı çevre dostu CNG'li 118 otobüs için imzalar atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni otobüslerin eylül ayında teslim edilmeye başlanacağını söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni De Konuştu

Sayın Bakanım, Kıymetli Oda-Borsa Başkanlarım, Eğitim Camiasının Değerli Temsilcileri, Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü Yürütme Kurulu Üyeleri, Değerli Basın mensupları, Sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Keskin: Esnafımız için herkesi karşımıza alıyoruz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflardan milletvekillerine sorun ve sıkıntılarını anlatmalarını isteyerek, “Eskisi gibi bakanlar vatandaşın arasında seçilen bakanlar değil, bunu açıkça söylüyorum, bir bakana yetişmek mümkün değil, çünkü adam siyasetçi değil, adam senden oy istemiyor, adam seni tanımıyor” dedi.

Müdür Seki 'Dost Meclisi'nin konuğu oldu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen 'Dost Meclisi' programının bu haftaki konuğu (KOSGEB) Malatya Müdürü Murat Seki oldu.

Diyarbakır'da Yenikapı Açık Hava Yaşam ve Kültür Merkezinde 52 dükkan kiralamaya sunuldu

Emlak Müzayede, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Yenikapı Açık Hava Kültür ve Yaşam Merkezinde 52 dükkanı davet usulü ile açık artırmada kiralamaya sundu. Esnaf, satış ofisine gelerek başvuruda bulundu.

Elazığ TSO Başkanı Arslan KGF Başkanı Özegen ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Kredi Garanti Fonu (KGF) Başkanı Erdoğan Özegen ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan destek paketi hakkında istişarelerde bulundu.

Başkan Sadıkoğlu: 'İhracat grafiğimiz yükseliyor'

Malatya'dan 2022 Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 29 milyon 889 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası TSO Başkanı Sadıkoğlu, '2021'i tarihi rekorla kapattık. Yeni yıla da iyi başladık, daha iyi devam etmesini temenni ediyorum. İhracat grafiğimiz yükseliyor' dedi.

TÜGİP teknik destekleri GTB'de anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) iş birliğiyle, gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik 'TÜGİP AR-GE ve İnovasyon Kapasitesi Artırma Teknik Destek Çağrısı' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bayat kurutmalıklar zehir saçıyor

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kurutmalıklar da stokçulardan nasibini aldı. Diyarbakır'da, yaz aylarında özenle hazırlanan ve kışın tüketilen kurutmalık patlıcan, biber, domates ve bamya gibi ürünlerde stokçulardan nasibini alıp fiyat artışı gösterdi.