Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bayat kurutmalıklar zehir saçıyor

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kurutmalıklar da stokçulardan nasibini aldı. Diyarbakır'da, yaz aylarında özenle hazırlanan ve kışın tüketilen kurutmalık patlıcan, biber, domates ve bamya gibi ürünlerde stokçulardan nasibini alıp fiyat artışı gösterdi.

Kömürün ateşi düştü

Malatya'da ithal kömürün ton fiyatı 3 bin 500 liraya kadar düştü.

Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesi'ne başvurular devam ediyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ortaklığında hayata geçirilen 'İstihdam için Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesi' kapsamında verilecek Dijital Dönüşüm Uzmanlığı ve Mentörlük eğitimleri için başvurular devam ediyor.

Gaziantep'in Ocak ayı ihracatı yüzde 8,2 artışla 723 milyon 767 bin dolar olarak gerçekleşti

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 artışla 723 milyon 767 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Gaziantep'in ihracat performansı yükselmeye devam ediyor

2021 yılında 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Gaziantep, 2022 yılına da tarihi bir performans ile başladı.

Gaziantep ve bölgeden ocak ayı ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Ocak ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı. Bölge, bir önceki yılın Ocak ayına göre ihracatını yüzde 7,5 oranında artırarak 848 milyon 881 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdi.

Ucuz balık Diyarbakır'a ulaştı, ciğerin tahtı sallandı

Kış mevsimiyle birlikte balık satışlarının artması Diyarbakır'da, ciğer ve kebabın tahtını sallandı. Pandemiyle birlikte ciğer kebabının yerini alan balık, Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline geldi.

Altın fiyatları düştü, dolar ve kripto para yatırımcıları altına davet edildi

Altın fiyatları geriledi, Diyarbakırlı kuyumcu, dolar ve kripto para yatırımcılarına çağrıda bulunarak altının vazgeçilmez liman olduğunu savundu.

DTSO'dan çağrı: 'Nusaybin Sınır Kapısı açılmalı'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'nin dış ticaretinde komşu ülkelerin önemli bir yer almakta olduğunu belirterek, '2021 yılı verilerine Irak'a yapmış olduğumuz ihracat 10 milyar doları aşmıştır. Yine 2021 yılında sadece Diyarbakır'dan Irak'a yapılan ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 28,4 oranında artarak 111 milyon dolara çıkmış' açıklamasında bulundu.

Elazığ TSO'da tahkim ve arabuluculuk hizmeti başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı.

Bakan Pakdemirli Tarımsal Destekleme Bütçesi 29 Milyar TL’ye Çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar TL olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar TL ek bütçe ile 29 milyar TL’ye çıkarılmıştır.”

Malatya TSO'nun üye sayısı üç yılda yüzde 42 arttı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) şehirde gündem belirleyen, sorunları gündeme taşıyan ve talep önerileri sunan bir konuma geldiğini ifade eden MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üç yılda üye sayımızı yüzde 42 arttırdık. Odamızın şuanda üye sayısı 9 bin 465. 2022'de hedefimiz 10 bini geçmek' dedi.

Yıldırım: 'Bankalardaki kredi limitlerimizi kullanmak istiyoruz'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, işletmelerin bankalar nezdindeki kredi limitlerini kullanmakta yaşadıkları sorunlar giderilmediği takdirde ekonomik aktivitenin aksayacağını dile getirerek bankalara 'kredi limitlerimizi herhangi bir şarta bağlamadan kullandırın' çağrısında bulundu.

Eksim Holding'de CFO pozisyonuna Bora Çermikli atandı

Türkiye'nin enerji alanında önde gelen gruplarından Eksim Holding'de CFO pozisyonuna enerji sektörünün deneyimli ismi Bora Çermikli atandı.

Mehmet Furkan Karataş, üniversite öğrencileri ile buluştu

İşadamı Mehmet Furkan Karataş, üniversite Yapı Kulübü tarafından sekizincisi düzenlenen 'İlk baretim' kapsamında öğrenciler ile bir araya geldi.

Elazığ TSO 138 yaşında

Tarihçiler ve oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirten Başkan Asilhan Arslan, 'Kendi tarihine sahip çıkan odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir' dedi.

Kuyumcular odası başkanından altın uyarısı

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, altın fiyatlarında bir istikrarın oluştuğunu belirterek, vatandaşların altına yatırım yapabileceklerini söyledi.

Yunusemre lavanta diyarı oluyor

Yunusemre Belediyesi Ortaköy Mesire alanının bulunduğu yerde lavanta dikimi gerçekleştirecek. Yaklaşık 7 dönümlük araziye dikilecek olan lavantalar bölgenin ekolojik, ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına katkıda bulunacak.

Söğüt’te 109 ton altın çıkarılacak

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında tespit edilen 3,5 milyon onsluk (109 ton) altının çıkarılması için çalışmalara başlandı.