Eğitim

Eğitim Haberleri

Fırat Üniversitesi'nde akademik yılı açılış töreni yapıldı

Fırat Üniversitesi'nde 2021-2022 akademik yılı açılış töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.

Kayapınarlı öğrencilerden Kaymakam Koç'a sevgi gösterisi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Kaymakam Koç'a yönelik sevgi gösterilerinde bulundu.

Yenişehir'de üretici ve muhtarlara destekleme eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticilere ve muhtarlara yönelik olarak 'Kırsal Kalkınma Çalıştayı' düzenlendi.

GAÜN Öğr. Gör. Özdemir'den arşiv yönetimi eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları kapsamında; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Erkan Özdemir tarafından 2021 Eğitim Planında yer alan Arşiv Yönetimi Eğitimi verildi.

Malatya'da Memur-Sen'in yeni binası törenle hizmete açıldı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi yeni binasının açılışı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Kileci Atatürk'ü andı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Atatürk'ün 83. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Malatya'da 290 öğrenci için 'Hafızlık Merasimi' düzenlendi

Malatya'da İl Müftülüğünün eğitimini başarıyla tamamlayan 290 öğrenci için 'Hafızlık Merasimi' düzenlendi.

İnönü Üniversitesi'nden 10 Akademisyen 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde

ABD Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik kısma giren akademisyenleri açıkladı. Malatya İnönü Üniversitesinden 10 akademisyen büyük bir başarıya imza atarak alanlarına yaptıkları katkılarla dünya literatüründe ilk yüzde 2'lik dilimde yer aldı.

GAÜN'de Yunus Emre Anadolu Konferansları

Gaziantep Üniversitesi'nde 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan Yunus Emre Anadolu Konferansları GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda gerçekleşti.

Eğitim öğretim değerlendirme toplantısı düzenlendi

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kahta'da eğitim öğretim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır'da eğitimlerini tamamlayan motosikletli polisler sertifikalarını aldı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen kursta, 14 polis memuru 120 saat eğitim alırken, eğitimin tamamlayan motosikletli trafik polisleri merkez Kayapınar ilçesi Diyarbakır Yeni Stadyumu yanında düzenlenen 'Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitimi Sertifika' töreninde sertifikaları verildi.

GAÜN Biyoistatistik Anabilim Dalı'ndan tıp fakültesi öğrencilerine destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı tarafından geliri tıp fakültesi öğrencilerine burs olarak verilecek olan 'Uygulamalı Temel Biyoistatistik Kursu' düzenlendi.

Fadıloğlu öğrencilere öğüt verdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bir kolejde düzenlenen 'Kariyer Günleri' programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Diyarbakır'da 'Hadis Meseleleri ve Babanzade Ahmed Naim Uluslararası Sempozyumuna' katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır'da 'Hadis Meseleleri ve Babanzade Ahmed Naim Uluslararası Sempozyumuna' katıldı.

ADEM'li kadınlar hünerlerini sergiledi

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) eğitim gören kursiyer kadınlar hünerlerini sergiledi.

Öğrenciler oryantasyon programında bir araya geldi

2021-2022 Akademik yılında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) lisans programlarına ilk kez kabul edilen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan Oryantasyon Programı GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Dicle'de çiftçi ve muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesine dair bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kamu-Der tanıtım toplantısı için Van’da bir araya geldiler

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (Kamu-Der) Genel Başkanı Cevdet Baştuğ il ve ilçe temsilcileriyle bir araya geldi.

Kahta'da okul spor faaliyetleri toplantısı düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 okul spor faaliyetlerini planlamak için istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda okul sporlarının sorunları ve çözüm önerileri gündeme getirilerek, okul sporları faaliyetinin amacına dikkat çekildi.