Eğitim

Eğitim Haberleri

Dünyanın en etkili bilim insanları arasında Fırat Üniversitesinden 42 akademisyen yer aldı

Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri açıkladı. Büyük bir başarıya imza atan Fırat Üniversitesinden listeye 42 akademisyen girdi. Listeye Türkiye'den en fazla akademisyen giren üniversite sıralamasında ise Fırat Üniversitesi ikinci sırada yer aldı.

Yeşilyurt'ta liseye covid 19 denetimi

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kaymakamı Osman Uğurlu, okulda denetim yaparak Covid-19 kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Öğrencilere bisiklet dağıtılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrenciler sporla sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı pansiyonlu örgün ve resmi öğretim kurumları, yatılı ilköğretim bölge okulları ile özel eğitim okullarında okuyan öğrencilere 947 adet bisiklet dağıtılarak park yeri yapılacak.

AFAD tarafından Çermik'te kamp kurularak farkındalık eğitimi verildi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve Çermik Kaymakamlığınca 2021 afet farkındalık eğitimi yılı nedeni ile yapılan protokol çerçevesinde 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında imzalanan protokolle Çermik ilçesinde eğitim kampı başladı.

Deney hayvanları kullanım kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAÜNDAM) tarafından hazırlanan V. Deney Hayvanları Kullanım Kursu Sertifika Eğitimi Programını başarıyla tamamlayan 32 kursiyer sertifikalarını aldı.

'Mutluluk Vagonu' tarafından öğrencilere destek

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 'Mutluluk Vagonu' tarafından köy okullarında okuyan öğrencilere kitap ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu'nda seçim heyecanı sürüyor

GKV Özel Liseleri'nin ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri de sandığa giderek okul öğrenci meclisini oluşturdu. Yürütülen seçim kampanyalarının ardından okul öğrenci meclisinin yanı sıra meclis başkanı ve yardımcısını da seçen minik öğrenciler büyük bir seçim heyecanı yaşadı.

Öğrenciler, başarı hikayelerini anlattı

Malatya'da, TÜBİTAK, Teknofest, spor, müzik ve birçok alanda derece elde etmiş olan öğrenciler, başarı hikayelerini anlattı.

Türkiye'nin en büyük mandala etkinliği Ceylan Karavıl Park AVM'de yapıldı

Ceylan Karavil Park AVM, birbirinden farklı etkinliklerle ve kültürel, sanatsal alanlarda deneyimleri ziyaretçilerine sunarak Diyarbakır ve bölgenin çekim noktası olmaya devam ediyor.

Gaziantep'te LGS'de ilk 50'ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Gaziantep'te ilk 50'ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Üniversite personeline afet farkındalık eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları kapsamında; 2021 Afet Eğitim yılı olması nedeniyle idari personele yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Öğrenciler doğal yaşamın keyfini çıkardı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri doğal yaşamın keyfini çıkardılar. Sınav stresinden uzak bir ortamda doğayla iç içe spor yaparak doğanın güzelliklerini keşfeden öğrenciler bir yandan da sınav streslerini attı.

Elazığ'da belediye personeline afet eğitimi semineri

Elazığ Belediyesi ile Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, belediye personeline afet eğitimi ve farkındalık semineri verildi.

FÜ Veteriner Fakültesinde, 179. yıl eğitim etkinlikleri

Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından 179. yıl eğitim etkinlikleri devam ediyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri seçim heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencileri sandığa giderek Okul Meclisi temsilcilerini seçti. Yoğun geçen seçim kampanyalarının ardından sandığa giden öğrenciler okul meclisini oluştururken okul öğrenci meclis başkanlarını da seçmenin heyecanını yaşadı.

Başkan Fadıloğlu'ndan anlamlı öğrenci ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Beykent İlkokulu'nu ziyaret ederek, eğitim gören yetim öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Çocukların eğitim durumlarıyla ilgili bilgi alan Başkan Fadıloğlu, öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Kongresi tamamlandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ)'nin birlikte düzenlediği '1. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Kongresi' alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Malatya'da yaya güvenliği için çalışmalar sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' projesi kapsamında sürücülerde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla yapılan çalışmalarda Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki çalışmalarıyla projeye destek vermeye devam ediyor.

FÜ Veteriner Fakültesinde, 179. eğitim ve öğretim yılı etkinlikleri

Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi tarafından 179. eğitim ve öğretim yılı etkinlikleri düzenlendi.