Eğitim

Eğitim Haberleri

Karakoçan'da 3 katlı ilçe kütüphanesi hizmete açıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Karakoçan Belediyesi işbirliği ile yapılan 3 katlı kütüphane hizmete girdi.

Elazığ Belediyesi, yazar, şair ve sanatçıları vatandaşlarla buluşturuyor

Elazığ Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında kamuoyunun beğenerek takip ettiği yazar, şair ve sanatçıları Elazığlılarla buluşturmaya devam ediyor.

Battalgazi'de çocuklara 'temiz çevre ve atık' eğitimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm ve çevre bilinci kazandırılması amacıyla başlatılan Temiz Çevre ve Atık Eğitimi Projesi kapsamında, öğrencilere oyunlarla geri dönüşüm eğitimleri veriliyor.

Jandarmadan 'çocukların suçtan korunma yöntemleri' etkinliği

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca, Altınçevre Ortaokulunda eğitim gören 83 öğrenciye kadın astsubaylar tarafından 'çocukların suçtan korunma yöntemleri' konulu eğitim verildi.

Milli Eğitim Müdürleri Kahta'da bir araya geldi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 'İlçe Milli Eğitim Müdürleri' ve 'Kasım Ayı Bilgilendirme Toplantısı' Kahta İlçesinde yapıldı.

Kahta'da TUBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde TUBİTAK 4006 Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen bilim fuarında öğrenciler, hazırladıkları projeleri sergiledi.

Miniklere trafik eğitim semineri

Malatya'da jandarma görevlileri, miniklere trafik eğitim semineri verdi

Kahta Fen Lisesi'ne Avrupa Kalite Etiketi

Adıyaman'ın Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi'nde yürütülen proje, okula 'Avrupa Kalite Etiketi'ni kazandırdı.

Elazığ'da bir köyde bilim ve hobi evi oluşturuldu, içerisi bilimsel materyaller ile donatıldı

Elazığ'ın Palu ilçesi Baltaşı köyünde yapılan Bilim ve Hobi Evi, öğrencilerin büyük beğenisini kazanırken, gelişimlerine de önemli bir katkı sağlıyor.

Arguvan'da bilim fuarı

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde öğrenciler yaptıkları eserleri bilgim fuarında sergiledi. 14 tane projenin yer aldığı bilim fuarı 4 Kasım 2021 Perşembe akşamına kadar açık kalacak.

Şampiyonlar ödüllendirildi

Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen ve birçok spor dalının yer aldığı Geleneksel Cumhuriyet Kupasında madalyaları GKV Özel Okulları öğrencileri topladı. 50 ve 100 metre yüzmede iki madalya kazanan Beren Kalyoncu satrançta da dördüncülüğü elde ederken GKV'li Ayoa Akçayön kort tenisinde şampiyonluğunu ilan etti.

Rektör Kızılay: 'Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir televizyonda yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz' diyerek, ince bağırsak ve pankreas naklinin Türkiye'de sadece Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapıldığına dikkat çekti.

Kulp'ta üreticilere, yaş koza üretiminin artırılması eğitimi

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde üreticilere yönelik, yaş koza üretiminin arttırılması konusunda eğitim verildi.

Söylemez, 'Meslek Kanunu, 24 Kasım'da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde'

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Memur-Sen'de öğretmenlik meslek kanunu hakkında basın açıklaması yaptı. Söylemez, Öğretmenlik Meslek Kanunu beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılmalıdır' dedi.

Dalmış, öğrencilere Gürcistan'da sınavsız üniversite okumanın fırsat ve avantajları konusunda bilgi verdi

Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış öğrencilere Gürcistan'da sınavsız üniversite okumanın fırsat ve avantajları konusunda bilgi verdi.

Masal Evleri miniklerin ilgi odağı oldu

Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yaşam Alanı içerisinde hizmet veren Anadolu Masal Evi miniklerin ilgi odağı oldu.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Gürtürk: 'Kentte karantinaya alınan sınıf sayısı sıfırlanmak üzere'

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il merkezindeki okulların müdürleri değerlendirme toplantısında ikinci kez bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Şuan aldığımız tedbirler neticesinde korona virüs nedeni ile karantinaya alınan sınıf sayımız neredeyse sıfırlanmak üzeredir' dedi.

Elazığ'da eğitim gündemi değerlendirme toplantısı yapıldı

Elazığ'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul ve kurum müdürlerinin katılımı ile eğitim gündemi değerlendirmek toplantısı düzenlendi.

Yeşilyurta akademisyen ve yazarlar 'Ailemiz kalemiz' panelinde buluştu

Yeşilyurt Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanlığının işbirliğiyle başlatılan 'Aileyi Korumak Fethimizdir' Projesi kapsamında düzenlenen 'Ailemiz Kalemiz' panelinde bir araya gelen akademisyenler ve yazarlar, aile kavramının korunup güçlendirilmesi konularında hazırladıkları sunumları vatandaşlarla paylaştılar.