Eğitim

Eğitim Haberleri

Elazığ'da 'Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları' programı düzenlendi

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, 'TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları' programı bugün düzenlendi.

Hatice Yıldırım Ortaokulu'nun açılışı yapıldı

Adıyamanlı hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından inşaatına başlanılan ve rahmetli olmasının ardından oğlu Muhammed Yıldırım tarafından devam ettirilen Tut ilçesi Boyundere köyündeki ortaokulun açılışı yapıldı.

MTÜ 4. Geleneksel Malatya Günleri'nde

İstanbul'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri'nin de yer alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi standı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin standında Malatyalılar ve ziyaretçilerle bir araya gelerek, üniversitenin uygulama araştırma merkezlerinde üretilen ürünleri tanıttı.

Mineraller, kayaçlar, ve fosillerin gizemi

Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünün katkılarını sunduğu 'Mineraller, Kayaçlar ve Fosillerin Gizemi' adlı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesinde 4 gün sürecek proje eğitimleri başladı

Elazığ Fırat Üniversitesinde 4 gün boyunca devam edecek Akademik Becerilere Giriş ve Proje Yönetimi TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2021 eğitimleri başladı.

Geleneksel el nakışları Şehitkamil'de yaşatılıyor

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali'nde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyorlar.

Mobil trafik eğitim tırı 2'nci gününde Elazığ'da eğitime devam etti

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla hayata geçirilen Mobil Trafik Eğitim tırı 2'inci gününde Elazığ'da öğrencilerle buluştu.

En iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'nın oldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen ve ünlü sunucular Afrikalı Ali ile Özlem Demir'in sunuculuğunu yaptığı 'Altın Toprak' ödül gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, eğitimde aldığı radikal karar ve yaptığı çıkışlarla yılın en iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'na verildi. Ödülü Radikal Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Yetiz aldı.

Öğrenciler geleceği kodluyor

Avrupa Kodlama Haftası etkinlikleri kapsamında GKV Özel İlkokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen kodlama ve dijital okuryazarlığını geliştirme konulu çalışmalar hız kazandı.

Rektör Karabulut: 'Öğrencilerimizle aktif bir şekilde iletişim halindeyiz'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bir televizyonda yaptığı konuşmada, öğrencilerle aktif bir şekilde iletişim halinde olduklarını belirterek, 'Öğrencilerim de beni anne gibi gördüklerini söylüyorlar. Rektöre mesaj var uygulamamız üzerinden bana gece gündüz mesaj yazabiliyorlar. Aktif bir şekilde iletişim halindeyiz' dedi.

MEB şurası bölge istişare toplantısı Malatya'da yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek 20'nci Milli Eğitim Şurası'nın bölge istişare toplantısı Malatya'dayapıldı.

Rektör Karabulut Gün Ortası Programının Konuğu Oldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Akit TV’de Feridun Erdoğal’ın sunduğu “Gün Ortası” programına konuk olarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi hakkında merak edilenleri cevapladı, üniversitenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Şahinbey'de çocuklara trafik parkları

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı'na ve Yeşilvadi Millet Bahçesine trafik parkları yapıyor.

Diyarbakır'da 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' konferansı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' konulu konferans verdi.

Büyükşehir Belediyesinde hizmet içi eğitim semineri sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle 2021 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim seminerleri sona erdi.

Fadıloğlu'dan öğrencilere kariyer tavsiyesi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, düzenlenen 'Kariyer Günleri' programına katıldı. Fadıloğlu, tecrübelerinden örnekler vererek, öğrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.

Mobil Trafik Eğitim Tırı Elazığ'da öğrencilerle buluştu

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla hayata geçirilen 'Mobil Trafik Eğitim Tırı' Elazığ'da öğrencilerle buluştu Öğrenciler bir yandan eğlenirken bir yandan da öğrendi.

UMKE 5. Bölge Eğitim ve Tatbikat Kampında deprem tatbikatı yapıldı

Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen afet ve olağan dışı durumlara karşı UMKE personelinin eğitimi amacıyla 5. Bölge illeri Diyarbakır'ın ev sahipliğinde Çınar ilçesi Göksu barajı mevkisinde 3 gün boyunca süren kampın sonunda tatbikat gerçekleştirdi.

Okul servis şoförleri bilgilendirildi

2021-2022 Eğitim öğretim yılı okul servis şoförleri eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.