Eğitim

Eğitim Haberleri

Öğrencilerden gençlik kütüphanelerine yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından öğrencilerin daha iyi bir ortamda kitap okumaları ve ders çalışmaları amacıyla yapılan gençlik kütüphaneleri, yoğun ilgi görüyor. Okuldan arta kalan zamanlarını Şehitkamil Belediyesi gençlik kütüphanelerinde geçiren öğrenciler, sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma imkanı buluyorlar.

Elazığ'da '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası' düzenlendi

Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası 120 sporcunun katılımıyla bugün başladı.

Minikler Cumhuriyetin ilan edileceğini bildiren gazete çıkardı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98.yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Malatya'da minik öğrenciler Cumhuriyetin ilan edileceğini bildiren gazeteyi temsili olarak çıkardı.

Adıyaman'da 24 derslikli okulun açılışı yapıldı

Cengiz Holding'in iştiraki Eti Bakır A.Ş. tarafından Adıyaman'da yaptırılan 24 derslikli Şeref Cengiz İlkokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye'nin 3 gururundan 2'si Diyarbakır'dan

Google'nin eski Ceo'su Schmidt Futures ile Oxford Üniversitesi dünyanın en parlak 100 öğrencisini seçti. Türkiye'den 3 kişi programa girmeye hak kazanırken, bu öğrencilerin 2'si Diyarbakır'dan çıktı.

Gölbaşı MTEA'da kitap okuma etkinliği

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (MTEA) öğrencileri kitap okuma etkinliği düzenledi.

Uzmanlar Rusya'da sınavsız üniversite okumanın avantajlarını açıkladı

Marmara Yurtışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış Rusya'da sınavsız üniversite okumanın avantajları hakkında bilgi verdi.

Forum Diyarbakır'dan eğitime anlamlı destek

Diyarbakır'ın ve bölgenin göz bebeği olan yenilikçi ve modern alışveriş merkezi Forum Diyarbakır eğitime verdiği destekler ile de sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

AK Parti 'Teşkilat Akademisi' devam ediyor

AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından 'Bu Hikayenin Kahramanı Sensin' teması ile düzenlenen 'Teşkilat Akademisi' 30-31 Ekim tarihlerinde Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta düzenlenecek eğitimlerle devam edecek. İki gün boyunca sürecek eğitimlere tüm teşkilat mensupları katılım gösterecek. Düzenlenen eğitimler sayesinde Türkiye'nin tamamında yaklaşık 93 bin parti yöneticisi için eğitim atağı başlatılacak. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, 'Tarihin en önemli seçimi olan Haziran 2023 seçimlerine büyük bir güçle, emin adımlarla hazırlanmaya devam ediyoruz. Hafta sonu yapılacak olan eğitim çalışmaları, yaptığımız teşkilat çalışmalarına büyük bir katkı sunacaktır' dedi.

Karakoçan'da müzik sınıfı açıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan Cengiz Topel Ortaokulundu, kaymakamlık ve İl Genel Meclisi üyelerinin katkılarıyla müzik sınıfı açıldı.

FÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Ortaokul öğrencileri özgün tasarımlarını tişörtlere yansıttı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri yaptıkları özgün tasarımları tişörtlere yansıtarak sergi açtı. Sanatseverlerin büyük ilgisini çeken serginin açılışını okul müdürleri Seçil Güldemet'le birlikte gerçekleştiren öğrenciler tasarımları hakkında da ziyaretçilere bilgiler verdiler.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda meclis başkanları seçildi

GKV Özel Liseleri ve İlkokulunun ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'nda da sandığa giden öğrenciler okul meclisi ve okul meclis başkanını seçerek demokratik hakları olan seçme ve seçilme hakkını kullanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Nizip MYO'dan oryantasyon eğitimi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Bozgeyik başta olmak üzere yüksekokulun tüm bölüm başkanları, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı oryantasyoneğitimi gerçekleştirildi.

GAÜN'de Cumhuriyet paneli

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Atatürk ve Cumhuriyet Paneli düzenlendi.

Sanko Üniversitesi'nde 29 Ekim kutlandı

SANKO Üniversitesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Öğrencilere sağlıklı beslenme ve duygusal yeme semineri

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında gerçekleştirilen Sağlıklı Beslenme ve Duygusal Yeme konulu seminerde Beslenme ve Diyet Uzmanı Işıl Canbolat öğrencilerle buluştu.

CHP Elazığ İl Başkanı Duran, öğrencilere Nutuk kitabını hediye etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrencilere Nutuk kitabını hediye etti.

Hatipoğlu'ndan 29 Ekim mesajı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan milletimizin onurlu ve haklı mücadelesinin ürünü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz' ifadelerini kullandı.