Eğitim

Eğitim Haberleri

GAÜN'DE TEKNOFEST deneyap TUBİTAK ve keşif kampüsü tanıtıldı

Gaziantep Valiliği tarafından yürütülen TEKNOFEST Deneyap TUBİTAK ve Keşif Kampüsü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Elazığ Belediyesinden 'kadına yönelik şiddetle mücadele' semineri

Elazığ Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) iş birliğiyle belediye personellerine yönelik 'kadına yönelik şiddet ile mücadele' semineri düzenlendi.

Elazığ'da gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Elazığ'ın Palu İlçe Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Ek yerleştirmeyle üniversiteye kaydolan öğrencilere destek müracaatları başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversitelerin ek yerleştirme kontenjanlarına ilk defa kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 750 lira katkı verilmesi için müracaatların başladığını duyurdu. Karaloğlu, 'Söz verdiğimiz gibi. Bu yıl ek yerleştirme ile üniversiteye kayıt yaptıran gençlerimize de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 750 lira eğitim desteği vereceğiz. Güzel günlerde harcamanız dileğiyle dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda Atatürk sergisi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83.yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında açılan 'Atam'a Özlem' konulu fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor.

Bir Yaş Günü Hikayesinden Yüreklere Dokunan Etkinlik

Öğretmen Olmak, Sadece Derse Girmek Değil…' diyen, nefsin ötesinde yüreklere dokunarak, hayata anlam katan öğretmen olmak denir ya…

AB Bilgi Merkezi'nden iklim değişikliği semineri

İnsanlık için büyük riskler barındıran ve yıkıcı etkileri olan 'İklim Değişikliği' için Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından farkındalık semineri düzenlendi.

Yenişehir belediyesi ışık oldu

Hayatlarında hiç okula gidemeyen kadınlar Yenişehir İlçe Belediyesinin açtığı kurslar sayesinde okul sıralarına kavuşarak okuma ve yazmayı öğreniyorlar. Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde yaşları 40 ile 60 arasında değişen kursiyerlerin hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

GAÜN'DE öğrenciler Atatürk anısına koştu

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıldönümü nedeniyle GAÜN Atatürk Anıtı önünden başlayarak Atatürk Koşusu düzenlendi.

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı, şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesine bilgisayar hediye etti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 2015'te Ege Üniversitesinde çıkan olaylarda terör yandaşları tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına 24 Şubat 2021 tarihinde açılan kütüphanede eksikler giderilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda MHP Diyarbakır İl Başkanlığı, kütüphaneye bilgisayar desteğinde bulundu.

Acil durumlara hazırlık için eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) tehditler ekibi, afet ve acil durumlar için eğitim aldı.

Yurttaki öğrencilerin internet sıkıntısı çözüldü

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Şehitkamil Yurdu'ndaki kız öğrencilerin internet sıkıntısına kökten çözüm getirilerek yurt bölgesindeki altyapı eksikliklerinin hızlı bir şekilde giderilip Büyükşehir'in internet ağınının mesai saatleri dışında gençlerin kullanımına açacaklarını söyledi.

Üniversiteli gençlerden küçük öğrencilere büyük sürpriz

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı ile Resim Bölümü öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) dersi kapsamında Asiye Ziylan İlkokulu'nun dış duvarlarını renklendirme etkinliği düzenledi.

Öğrencilere sosyal-kültürel faaliyetler

Malatya'nın Arguvan İlçesi'ndeki okulları ziyaret eden gençler, öğrencilerle çeşitli sosyal-kültürel faaliyetler gerçekleştirdi.

Fırat Üniversitesi'nde akademik yılı açılış töreni yapıldı

Fırat Üniversitesi'nde 2021-2022 akademik yılı açılış töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.

Kayapınarlı öğrencilerden Kaymakam Koç'a sevgi gösterisi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Kaymakam Koç'a yönelik sevgi gösterilerinde bulundu.

Yenişehir'de üretici ve muhtarlara destekleme eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticilere ve muhtarlara yönelik olarak 'Kırsal Kalkınma Çalıştayı' düzenlendi.

GAÜN Öğr. Gör. Özdemir'den arşiv yönetimi eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları kapsamında; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Erkan Özdemir tarafından 2021 Eğitim Planında yer alan Arşiv Yönetimi Eğitimi verildi.

Malatya'da Memur-Sen'in yeni binası törenle hizmete açıldı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi yeni binasının açılışı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımıyla gerçekleştirdi.