Eğitim

Eğitim Haberleri

İnönü Üniversitesi aşılamada önde

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir televizyonda yaptığı konuşmada, 9 haftalık dönemde öğrencilerin tam doz aşı yapılma oranlarının yüzde 79 oranlarında olduğunu belirterek, akademik ve idari personelin tam doz aşı oranının ise yüzde 95 olduğunu vurguladı.

Emniyet kemerinin önemine vurgu

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması ve kamuoyu farkındalığının oluşturulabilmesi amacıyla 'Bi Hareketine Bakar Hayat' ana temalı kampanya kapsamında Malatya'da düzenlenen etkinlikte, emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile uygulamalı olarak gösterildi.

Yazıhan'da Kitap K'oku'su projesi

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde okullarda başlatılan Kitap K'oku'su Projesi ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılacak.

Kızların üniversite umudu belediye desteğiyle yeşeriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 'Konukevi Kız Yurdu' kırsalda eğitim imkanına ulaşamayan kız çocuklarının umudu oldu.

Pandemi döneminin yıkıcı etkileri gideriliyor

Malatya'nın Kale ilçesinde Başarmak için yalnız değilsin adlı seminer düzenlendi. Pandemi döneminin yıkıcı etkilerini gidermek için uygulanan seminerde öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik olarak gelişmelerini sağlamak amaçlandı.

Samsat'ta kurum amirleri eğitim için seferber oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde kurum amirleri eğitim kalitesinin yükseltilmesi için seferber oldu.

Müdür Gönen, beceri atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Şehit Hasan Aydoğdu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kurulan tasarım beceri atölyelerinin açılışını yaptı.

Daire Başkanı Koçer, Adıyaman'da değerlendirme toplantısı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Songül Koçer, Adıyaman'da bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Fırat Üniversitesinde akademik projeleri geliştirme ve proje eğitimi düzenlendi

Elazığ Fırat Üniversitesinde eğitim bilimleri alanında lisansüstü öğrenciler için akademik becerileri geliştirme ve proje eğitimi düzenlendi.

Evde yaptıkları yiyecekleri oyuncakla takas ettiler, köy okullarına gönderdiler

Diyarbakır'da anasınıfı öğrencilerinin başlatıp yürüttüğü proje ile evde yaptıkları yiyecekleri oyuncakla takas eden öğrenciler bu oyuncakları köy okullarına gönderdi.

Elazığ'da depremden etkilenen 5 okulun ihalesi gerçekleşti

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminden etkilenen 5 okulun yeniden yapılması için ihale gerçekleşti.

Nizip Meslek Yüksekokulu öğrencileri teknik geziye katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencileri tarafından Adana Uluslararası Tarım Fuarına teknik gezi düzenlendi.

Konservatuvar öğrencileri belediyenin desteğiyle hayallerine kavuştu

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle konuşulan Bağlar ilçesinde ilçede 2019 yılından sonra başlayan çalışmalarda oluşturulan ücretsiz eğitim merkeziyle ilçedeki yüzlerce genç üniversite hayallerine kavuştu.

Dicle Elektrik'ten özel çocukların eğitimine katkı

Dicle Elektrik tarafından Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nda yapımı tamamlanan Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası Projesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Pandemiye rağmen 22 bin 829 öğrenciye kurs verildi

Diyarbakır'da eğitime dost belediye olarak adından söz ettiren Kayapınar Belediyesi, pandemi koşullarına rağmen eğitime olan desteğini sürdürdü.

Uyum Projesi'nin lansmanı Gaziantep'te gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından meslek liselerini yenilemek amacıyla yürütülen 'Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin (SEUP)' bilgilendirme toplantısı Gaziantep'te gerçekleşti.

Eğitimde 5 yaş grubunda yüzde 100 hedefleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Songül Koçer, 5 yaş grubunda yüzde 100'e ulaşılması hedeflendiğini bildirdi.

Gaziantep'te okul kütüphanelerine destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan bin 400 ilkokul, ortaokul ve liseye kitap desteği verecek.

GAÜN'DE TEKNOFEST deneyap TUBİTAK ve keşif kampüsü tanıtıldı

Gaziantep Valiliği tarafından yürütülen TEKNOFEST Deneyap TUBİTAK ve Keşif Kampüsü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.