Sağlık

Sağlık Haberleri

Ramazan'da sağlıklı beslenme önerileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi, Ramazan ayında beslenme düzeninin değişeceğine dikkat çekerek, sağlık problemleri yaşanmaması için oruç tutacak olan kişilere uyarılarda bulundu.

Skolyozda erken tanının önemi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğr. Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yayla, 'Skolyozda (omurga eğriliği) erken tanı, tedavinin başarı şansını artırdığından büyük önem taşımaktadır' dedi.

'Sahursuz tutulan oruç uzun süreli açlıkta kas yıkımına sebep olabilir'

Özel Gaziantep Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Seda Güler, Ramazan ayında uzun süre aç kalınacağını hatırlatarak, sahur ve iftarda beslenmenin önemine dikkat çekti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Türkmen Sanko'da

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Merve Türkmen, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Kolon kanserinden etkilenmeden kurtulun

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan Kolon kanseri farkındalık ayı sebebi ile yaptığı bilgilendirmede kolon kanserinin engellenebilir ve erken evrede tamamen tedavi edilen bir hastalık türü olduğunu ifade etti.

Kayısının sağlığa faydaları panelde anlatıldı

2.Kayısı Çiçeği Şenliği programı çerçevesinde Malatya Ticaret Borsası (MTB) tarafından Kayısı ve Sağlığımız konulu panel düzenledi.

Özel bireylerin eğitiminde akademik öneri

Doç. Dr. Ayşe Dolunay Sarıca konferansta, özel eğitim öğretmenlerinin özel çocuklar üzerinde çok daha etkili olduğunu belirterek, özel eğitimin ancak eğitimde bütünleştirme tekniklerinin kullanılmasıyla verimli hale dönüştürülebileceğini söyledi.

Yaşlı araçların egzozundan çıkan zehirli dumanlar, ölümcül hastalıklara yol açıyor

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Remzi Altın, 'Egzoz gazında karbonmonoksit, karbondioksit, azot bileşikleri, nikel, kurşun gibi bir takım zenginliği olan ağır metaller içerdiği için insan sağlığı üzerinde son derece ağır etkilere yol açıyor. Bunların başında kanserler, ağır solunum yolu problemleri, astım, KOAH gibi, hatta ve hatta ağır ciddi kalp krizleri, felçler, sinir sistemi bozuklukları geliyor' dedi.

Ramazan ayında beslenme önerileri

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Ece Erözgür, Ramazan Ayında yeterli ve dengeli günlük beslenmeyle vücudun düşen enerji ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti.

MTÜ'de Canlı Cerrahi Sempozyumu düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Omurga Cerrahisi Merkezi'nde Canlı Cerrahi Sempozyumu düzenlendi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nden emeklilere vefa

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, Covid-19 salgını döneminde fedakarca çalışıp emekli olan 60 kişiye hizmetleri için teşekkür plaketi verildi.

Romatizmal hastalıklar Gaziantep'te masaya yatırıldı

Medical Park Gaziantep Hastanesi tarafından Romatoid Artrit hastalığı ile ilgili sempozyum düzenlendi. Bölgedeki hekimlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen sempozyumda yapılan sunumlarla hastalık hakkında farkındalık oluşturuldu.

Bel fıtığından ameliyatla kurtuldu

Uzun süredir bel ve bacak ağrısı çeken ve bel fıtığı bulunduğu tespit edilen hasta Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Çocuklarda bu belirtiler dikkat edilmediği taktirde astıma dönüşüyor

Anne adayları ve ailelere alerji hastalığına ilişkin uyarılarda bulunan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Berat Çolak, bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri burun tıkanıklığı, hışıltılı solunum, gözaltı morluğu ve öksürük ataklarının önüne geçilmediği taktirde astıma dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Aküzüm'den DİSK'in iddialarına sert tepki

DİSK'e bağlı DEV Sağlık İş Sendikası Diyarbakır İl Yönetimi'nin yaptığı 'Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde yetkili olan Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Sendikası basına ve yargıya yansıdığı biçimiyle Sağlık Bakanlığı'nın bazı yöneticilerine rüşvet iddiaları ile sendikal faaliyetlerin özgürce kullanılmasını engellemektedirler' iddialarına Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, sert tepki gösterdi.

TÖTM Başhekimi Adil Başkıran basınla bir araya geldi

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yöneticileri, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

MTÜ'de Tıp Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla planlanan ve hava muhalefeti nedeni ile ertelenen kutlama programı Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekan ve Öğretim Üyeleri ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan kutlamam programı öğrencilerin aileleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Antibiyotik alerjisi komalık yaptı, 74 gün sonra iyileşti

Gaziantep'te alerjisi olduğu halde antibiyotik iğnesi yapılmasından dolayı komalık olan 2 çocuk annesi, yoğun bakımda gördüğü 74 günlük tedaviyle hayata yeniden tutundu. Ölümden dönen Sultan Cengiz, yoğun bakım servisinden alkışlarla taburcu edilirken Doktor Gülden Kocager, 'Çok şükür Sultan'ı kalbi durmasına rağmen hayata döndürebildik' dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız'

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ' Aşı karşıtlığı ve kararsız vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün azalsa da aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız. Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız' dedi.

Toplam 3597 haber.