Malatya

Malatya Haberleri

Eğitim Bir Sen'li kadınlardan, Diyarbakır'daki annelere destek

Eğitim Bir Sen Malatya 2 Nolu kadın Komisyonu üyeleri, Diyarbakır'da evlatları için direnen anneleri ve duruşlarını desteklemek üzere basın açıklaması yaptı.

370 yıllık kızılcık ağacı yıllara meydan okuyor

Birçok meyve çeşidi bakımından gen kaynaklarını koruma merkezi konumunda olan Malatya'da bulunan 370 yıllık kızılcık ağacı görenleri kendine hayran bırakıyor. Ağacın yetişmesi için yıllardır bin bir emek veren bahçe sahibi Yusuf Kendirli, bu tarihi kızılcık ağacının koruma altına alınmasını istiyor.

Soner Gökçe'den Hekimhan Belediyesi'ne ziyaret

31 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ'ı makamında ziyarette bulundu.

MHP'li Avşar'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Avşar, mesajında Gaziler Günü'nün ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Mercan Kolejinde Aşure Günü etkinliği

Muharrem ayı münasebetiyle Mercan Koleji tarafından her yıl geleneksel hale getirilen Aşure Günü'ne bu yılda ilgi fazla oldu.

İkizce-Seyituşağı-Atalar-Kadiruşağı grup yolu asfaltlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İkizce-Seyituşağı-Atalar-Kadiruşağı grup yolunda devam eden asfalt çalışmaları nedeniyle Seyituşağı Mahalle Sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan onuruna bir yemek verildi.

Parlak, esnafların Ahilik Kültürü Haftasını kutladı

İYİ Partili Cem Parlak, Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı nedeniyle esnaf ziyaretinde bulundu.

Yeşilyurt'ta Muhtarlara 'Muhtarlık Bilgi Sistemi' anlatıldı

Malatya Valiliği, Yeşilyurt Kaymakamlığı ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan (MUBİS) Muhtarlık Bilgi Sistemi hakkında mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir kursları başarı getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli kurslarına katılarak sınavlara hazırlanan 146 öğrenci, proje liseleri ve üniversitelere girmeye hak kazandı. 93 öğrenci de ortaöğretimde devlet bursu alma hakkı elde etti.

Malatya'da Ahilik Kültürü Haftası etkinliği

Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı, Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkan Güder'den MASKİ'ye ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Gürkan, İtfaiye personelleri ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Noğay, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile birlikte İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret ederek, personellerle bir araya geldi.

İl Jandarma Komutanı İnce'den, gazilere ziyaret

19 Eylül Gaziler günü öncesince Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesini ziyaret eden Malatya Jandarma İl Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce 'Sizleri unutursak biteriz' dedi.

MHP'li Fendoğlu ve İl Başkanı Avşar Arapgir ilçesinde

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar ve il yönetimi, Arapgir ilçesinde ziyarette bulunarak bir dizi incelemelerde bulundu.

MTTB Malatya Şubesinden Diyarbakır annelerine destek

Milli Türk Talebi Birliği Malatya Şubesi yönetimi, Diyarbakır'da HDP İl Binası önünde çocukları için eylem yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Ebru Sanatı için izinli kenevir ekimi yaptı

Malatya'da yaşayan Ebru Sanatçısı Selma Öleş, el yapımı kağıt üretmek için kolları sıvadı ve bahçesinde bir dekarlık alanda izinli kenevir üretimi yaptı. Öleş, erek elde ettiği lifleri kağıt yapımında kullanacak ve Ebru Sanatı yaparken kendi ürettiği kağıtları kullanacak.

Bostanbaşı mahallesinin ulaşım ağı güçlendiriliyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'ta tüm bölgelerdeki ulaşım ağının standartını yükseltmek, araç ve yaya trafiğinin akıcı ve hızla olması adına yol yenileme ve yol genişletme çalışmalarına farklı bir önem verdiklerini söyledi.