Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yılların demirci ustası Konteyner üretiyor

Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen 11 ilden biri Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yıllardır demirci ustası olarak çalışan Taksin Demirtaş yoğun sonrası konteyner üretimine başladı

Malatya'da konteyner çarşılar hizmet vermeye başladı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yapımı tamamlanan konteyner çarşı hizmet vermeye başladı.

Deprem bölgesi Malatya'da köy evleri yükseliyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya'nın Akçadağ ilçesinde inşasına başlanan tek katlı köy evlerinin yapımı son sürat devam ediyor.

Keskin, Deprem bölgesinde esnafın Bağ-Kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz paraları alınmasın

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarlardan devletin Bağ-Kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz ücretlerinin almaması gerektiğini söyledi.

Gıda Denetimleri Ramazan’da Hız Kesmedi

Tarım Ve Orman Bakanlığı Ekipleri Ramazan Ayında Üretim, Toplu Tüketim Ve Satış Yerlerine Denetimlerini Sıklaştırdı

Doğanşehir'e konteyner çarşı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Doğanşehir ilçesinde, ikinci konteynır çarşı kurulumuna başlandı.

Deprem bölgesi Malatya'da bayram hareketliliği

6 Şubat depremlerinin etkilendiği 11 ilden biri olan Malatya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanırken, esnaf yarınlara umutla bakıyor.

Sendikalar banka promosyonu için 26 Nisan’da alanlara iniyor

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, 4 sendikanın 5 şube başkanı ile aylardır promosyon miktarlarının güncellenmesi için çağrı yaptıklarını belirterek, Taleplerimize olumlu cevap vermeyen Yapı Kredi Bankası ile tüm ekonomik ilişkilerimizi kesmek için 26 Nisan'da eylem kararı aldık dedi.

Deri Sektörü Pandemide Yaptığı Yatırımların Meyvelerini Topluyor

Egeli dericilerin ihracatı 200 milyon dolara koşuyor

Rekabet Kurumu Harekete Geçti Kırmızı Ete Takip

Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarına yapılan artışı takibe aldı.

Depremde evi yıkılan Zehra teyzenin umudu 'kayısı'

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan kayısı üreticisi 70 yaşındaki Zehra teyze, terk etmediği evinin bahçesine kurduğu çadırda yaşamını sürdürerek, yeni sezon için gün sayıyor.

Depremzedeler İçin Nakdi Destek Modeli BİZ Hayata Geçti

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 şehrimizde büyük yıkım ve can kaybına yol açan iki büyük depremin ardından, bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak ve yaralarını sarabilmek adına geniş çaplı bir insani yardım çalışması başlatıldı.

Malatya'da deprem sonrasında çarklar dönmeye başladı

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalarında üretim yeniden başladı.

Peynirciler Çarşısı oluşturuldu

6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan ve ticari işyerlerinin de büyük oranda yıkıldığı yada ağır hasar gördüğü Malatya’da esnafların yaralarının sarılması kapsamında süt ürünü satan esnafın hijyenli bir ortamda vatandaşlara hizmet sunması için Sümer Park içinde Peynirciler Çarşısı oluşturuldu.

Ankara'da Malatya Dayanışma Günleri

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 'Malatya Dayanışma Günleri' Ankara'da Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Malatya Park yeniden hizmette

Malatya'nın tek alışveriş ve yaşam merkezi olan Malatya Park, depremden sonra yeniden faaliyete geçerek konuklarını ağırlamaya başladı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Çok daha etkin destek ve teşvik mekanizmalarının hayata geçilmesini bekliyoruz'

Deprem sonrası yaşanan göç ve iş gücü kaybı üretimde ciddi aksamalara sebep olurken, ihracat rakamlarında da düşüşe neden oldu. İhracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yaraların sarılması, almış olduğumuz hasarın onarılması ve rekabet gücümüzün artması için çok daha etkin destek ve teşvik mekanizmalarının hayata geçilmesini bekliyoruz' dedi.

Hisarcıklıoğlu Türk TSO Birliği Başkanlığına Yeniden Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanlığı’na yeniden seçildi.

Bakan Yardımcısı Elitaş, Malatya'da istişare toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, depremde etkilenen iş dünyasının ekonomik hayatının idamesini temin edebilmek için odaklandıklarını söyledi.

Toplam 4935 haber.