Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Depremzede ayakkabıcıdan 4 kıtaya bovling ayakkabısı ihracatı

Malatya'da 6 Şubat'taki depremde iş yeri yıkılan ve 4 kıtadaki birçok ülkeye bovling ayakkabısı üreten Aziz Karataş, "asrın felaketi" nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı üretimine taşındığı yeni yerinde devam ediyor.

Bu sezon hububat veriminin yüksek olması bekleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu: Bu yıl yağış miktarının artmasıyla rekoltemiz geçen yıla oranla yüzde 50 civarında arttı

Yapımı devam eden Yağdonduran Tüneli ekim ayında hizmete girecek

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında 2 tüp şeklinde yapımı devam eden 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli'ndeki inşaat çalışmalarının yüzde 85'nin tamamlandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanımız Her Konuda Esnafımızın Yanında Olmuştur

Ülke ve Millet olarak 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, halkımız büyük bir demokratik olgunlukla sandık başına giderek tercihini yaptı. Halkın iradesiyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek güven tazelemiştir. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun.

UNDP Heyetinden Malatya TSO Ziyareti

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret ederek depremin ekonomik etkileri, toparlanma sürecindeki ihtiyaçlar ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

20 bin ton kapasiteli lisanslı fındık deposunun yapımına başlandı

Ordu'da 20 bin ton kapasiteli lisanslı fındık deposunun yapımına başlandı

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 3,83'lük yükselişle tamamladı.

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 4,10'luk yükselişle tamamladı.

MÜSİAD Malaya Şube Başkanı Akçin'den seçim tebriki

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederek, 'Asrın felaketi ile sarsılan ilimizin acil olarak çözülmeyi bekleyen sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması ve üretim, istihdam ve ihracatın arttırılması için çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz' dedi.

Ayçiçeği ekim alanı genişliyor

Osmaniye'de ayçiçeği ekim alanı genişliyor

Sadıkoğlu'ndan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminin sonucunu değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Milletimizin teveccühü ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum' dedi.

Denizi olmayan Kayseri’de Türk somonu hasadı başladı

Denizi olmayan Kayseri'de Türk somonu hasadı başladı.

Deprem bölgesi Malatya'da bu yıl kayısı hasadında beklenti düşük

Deprem bölgesi olan Malatya'da bu yıl kayısı rekoltesinde de ciddi bir düşüş bekleyen Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, Bu yılki kayısı üretiminde yüzde 70 hasarımız var. Kayısı rekoltemizin 55-60 bin ton civarında olacağını üzülerek ifade ediyoruz' dedi.

Başkan Gürkan: 'Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük gayret gösteriyoruz'

Ziraat Odası Başkanlarını ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Biz tarımın, hayvancılığın gelişmesi, ürünlerimizin daha kaliteli olması noktasında ve kayısımızın dünya pazarında hak ettiği yeri alması noktasında büyük gayret gösteriyoruz' dedi.

ÇAYKUR 28 Mayıs'ta yaş çay alımı yapmayacak

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim: "Seçimin sağlığı ve üreticilerin daha rahat uygulanabilmesi için alım yapılmaması daha sağlıklı oldu.

Dolu, sebze fidelerine zarar verdi

Malatya'da etkili olan dolu yağışı sebze fidelerine zarar verdi.

2. el oto pazarında yaprak kıpırdamadı

Türkiye'de kişi başına en fazla araç düşen illerin başında gelen Aydın'da her hafta pazar günleri kurulan 2. el oto pazarında bu hafta yaprak kıpırdamadı. Alıcının da satıcının da oldukça yoğun olduğu pazarda bir tane bile araç alım satımı olmaması dikkat çekti.

Yerli havacılık motorları seri üretime hazır

Yerli havacılık motorları seri üretime hazır

Züccaciye sektöründe 7 milyar dolarlık ihracat hedefi

Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz: Züccaciyede en fazla ihracat yapan ülkeler sıralamasında 8'inciyiz.

Toplam 4924 haber.