Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da depremzede esnaf için konteyner çarşı kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki depremzede esnaf için konteyner çarşı kuruluyor.

Malatya'nın 13 ilçesine 6 Bölge Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kararnamesiyle Resmi Gazete'de yayımlanan 'Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar' da Malatya'nın 13 ilçesi de verilecek teşvik ve desteklerden yararlandırılacak.

Tekstil ihracatçıları genel kurulda bir araya geldi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı GAİB Hizmet Binası'nda gerçekleşti. Birçok üyenin bir araya geldiği toplantıda Birliğin 2022 yılı faaliyetleri ve 2023 projeksiyonu istişare edildi.

Sadıkoğlu'ndan yerelden tedarik vurgusu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'AFAD, Kızılay ve TOKİ başta olmak üzere birçok kuruluşun faaliyetlerinde ürün tedarikini ilimizden yapmaları işletmelerin ayağa kalkmasında krediden daha değerli olacaktır' dedi.

MAGİNDER, 'Deprem' gündemi ile toplandı

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu, 'Deprem' gündemiyle toplandı. Toplantıda Malatyalının sahipsizlik duygusuna kapılmaması için duyarlılık gösterilmesi gerektiğine dikkat çekilirken, 'Şehrin hafızası yok edilmemeli ve ticari hayat en kısa sürede canlandırılmalı' denildi.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’de arsa tahsisleri yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İş dünyası deprem bölgesinde konut seferberliği başlatıyor: 1 milyar lira nakdi katkı verilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'İş Dünyası Konut Seferberliği' için 1 milyar lira nakdi katkı verilerek kampanyanın başlatılacağını duyurdu. Hisarcıklıoğlu, tüm iş dünyasını ve hayırseverleri seferberliğe davet ederek, Gün birlik olma günüdür. Siz de gelin hep birlikte 'El Verin Ev Yapalım', vereceğiniz destekle depremzedelerin yarınlarına umut olalım dedi.

Malatya'da fırtına evlerin çatısını uçurdu

Malatya'da etkili olan fırtına evlerin ve iş yerlerinin çatısını uçurdu.

Trakya’nın ülke ekonomisine katkısı milyonlarca dolar oldu

Trakya Bölgesi'nin ülke ekonomisine katkısı 283 milyon doları geçti.

Başkan Sadıkoğlu: 'KOSGEB Deprem Kredisinde NACE çerçevesi genişletilmeli'

KOSGEB tarafından verilecek Deprem Acil Destek Kredisinde NACE çerçevesinin genişletilmesi gerektiğine dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Hizmet sektörüne ait tüm NACE kodları, perakende sektörünün tüm alt dalları ile özel öğretim kurumları da çerçeve dahiline alınmalıdır' dedi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Kredi ödemeleri en az 1 yıl ötelenmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bankalara seslenerek, 'Üyelerimizin deprem öncesi kullandığı kredi ödemeleri faiz ve kar payı talep edilmeden en az 1 yıl süreyle ötelenmeli' dedi.

Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti

Emekli aylıklarına ilişkin teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Deprem bölgesinde sanayide oluşan hasarın maliyeti yaklaşık 170 milyar TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremden zarar gören bölgelerdeki sanayi tesisleriyle ilgili hasar raporunu açıkladı. Varank, tüm bölge bağlamında 33 bin tesiste üretimin başladığını vurgulayarak depremin sanayi üzerindeki maliyetinin yaklaşık 170 milyar lira olduğunu söyledi.

Bakan Bilgin: Bayram ikramiyesini yüzde 82 zamla 2 bin TL’ye yükseltiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bayram ikramiyesini yüzde 82 zamla 2 bin TL'ye yükseltiyoruz' dedi.

Deprem bölgesinde girişimci kadınlara destek

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde üreten kadınlara destek olacak Sosyal Satın Almayı Destekleme Çağrısına çıktı.

Deprem bölgesindeki işletmelere 1 buçuk milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği

KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı. İşletmelere 1 buçuk milyon liraya kadar hızlı finansman imkanı sağlanacak.

Malatya'da deprem sonrası prefabrik evlere ilgi arttı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden olan Malatya'da depremden sonra konteyner evlere talep arttı. İmalatçılar ise deprem öncesi ortalama 25 bin ile 90 bin TL arasında değişen konteyner evlerin fiyatlarının deprem sonrası yüzde 40-50 arasında arttığını belirtti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Sanayicimize en az 5 yıl enerji desteği verilmeli'

Malatya'da OSB'de üretimin devamlılığı için en büyük gider kalemini oluşturan enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Daha hızlı toparlanmamız için sanayicimize en az 5 yıl enerji desteği verilmeli' dedi.

Depremin vurduğu Malatya'da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor

Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı, 'Dünya Kayısı Başkenti' olarak da anılan depremin vurduğu Malatya'da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor.

Toplam 4935 haber.