Eğitim

Eğitim Haberleri

Başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi

Adıyaman'da düzenlenen 'Genç Bilaller Ezan Okuma' ve 'Genç Hatipler Hutbe Okuma' ile 'Kuran Muhafızları Hafızlık' yarışmalarında Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri dereceye girdi.

Ülkü Ocakları’ndan Türkiye’nin En Büyük Çevrimiçi Deneme Sınavı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından BİLGİOCAK’TA eğitim portalı üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Geneli Ödüllü Çevrimiçi 8. Sınıflar LGS deneme sınavı yüksek bir katlımla gerçekleşti.

Malatya'da deneme sınavları tanıtım programı düzenlendi

Malatya'da Başarı Rehberim Öğretmenim Projesi' kapsamında hazırlanan deneme sınavları kitapları tanıtım programı gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi'nde bilimsel dergi sayısı 8'e yükseldi

Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (INIJOSS) Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komitesi tarafından TR Dizin kapsamında taranmaya kabul edildi. Böylece İnönü Üniversitesi'nin farklı birimleri tarafından çıkarılan ve TR Dizin kapsamında taranan bilimsel dergi sayısı 8'e yükseldi.

SANKO Okulları öğrencilerinin satranç başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Gaziantep Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası'nda iki birincilik ve bir ikincilik madalyası kazandı.

Yarışmada dereceye giren imam hatiplilere ödül verdi

Adıyaman'da İmam Hatip Okulları arası Mesleki Yarışmalarda il derecesi alan öğrencilere ödül töreni yapıldı.

Şahinbey'de başarılı 20 bin öğrenciye daha bisiklet hediyesi

Şahinbey'de spora teşvik etmek amacıyla başarılı öğrencilere bisiklet hediye etmeye devam ediyor. Daha önce öğrencilere 20 bin bisiklet dağıtan Şahinbey Belediyesi, 20 bin bisikletin daha dağıtımına başladı.

Geleceğin gazetecilerine eğitim semineri

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Uygulama Birimi İNÜHABER Merkezi'nde görev alan öğrencilere yönelik olarak beş gün süren eğitim seminerleri düzenlendi.

Diyarbakır'da 17 bin 734 öğrenciye deneme sınavı

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilçe genelinde 17 bin 734 ortaokul ve lise son sınıfı öğrencisine LGS, TYT ve AYT deneme sınavları düzenlendi. 8. Sınıf ve 12'inci sınıf öğrencilerinin girdiği deneme sınavları tüm özel ve devlet okullarında eşzamanlı olarak yapıldı.

Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyeleri trafik parkında inceleme yaptı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı R. Sezer Katırcıoğlu ve beraberindeki heyet, Şehitkamil Belediyesi tarafından öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimlerinin verilmesi amacıyla yapılan Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nı gezerek incelemede bulundu.

Diyarbakır'da akademi lise öğrencilerine afet eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lise öğrencilerine afet eğitimi verildi.

Polis kurs açtı, 6 genç kaynak öğrendi

Malatya emniyeti tarafından açılan kurs ile 6 genç kaynak yapmasını öğrenerek belge aldı.

Ülkü Ocaklarından Türkiye'nin en geniş katılımlı LGS Çevrimiçi Sınav

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı resmi sosyal medya hesabından ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ödüllü Çevrimiçi LGS Deneme Sınavı yapılacağını duyurdu.

Adıyaman'da mesleki eğitim programları açılıyor

Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını gidermek ve genç işsizliği önlemek amacıyla Adıyaman'da mesleki eğitim ve teknik anadolu liseleri ile çok programlı anadolu liselerinin bünyesinde mesleki eğitim merkezi programları açılıyor.

Şehitkamil'de özel yetenek sınavlarında yüzde 100 başarı hedefi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özel Yetenek Sınavları Hazırlık Kurslarında çalışmalara katılan kursiyerlerle bir araya geldi. Gençlerin hedeflerini anlattıkları buluşmada uzman eğitmenler, zorlu sınav parkurları ve eğitim süreci hakkında çeşitli bilgiler sundular.

FÜ'ye yeni bir sosyal alan kazandırıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından kampüs alanı içerisine yeni bir sosyal alan kazandırıldı.

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler SANKO Üniversitesi'nde

Şahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, üniversite ve bölüm tercihleri ile ilgili bilgi almak için SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektör Özaydın hasta çocuklara kitap dağıtarak moral verdi

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Mehmet Karadağ'ın yazdığı, 'Duru'nun Mavi Boya Serüveni' kitabını, GAÜN Çocuk Hastanesi'nde yatan çocuklara dağıtarak moral verdi.

Şahinbey'den trafik eğitimi için önemli proje

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı'na ve Yeşilvadi Millet Bahçesi'ne trafik parkları yapımıyla ilgili protokol imzaladı.

Toplam 3458 haber.