Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Altın Toprak ödülleri sahiplerini buldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da dördüncüsü düzenlenen Altın Toprak ödülleri sahiplerini buldu. Birçok ünlünün katıldığı gecede birbirinden farklı şovlar sergilendi.

Ressam Onur Arıkan SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Araftaki An-lar' temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Yazıhanlı kadınlar el emeği ürünlerini sergiledi

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde kursa katılan kadınlar, el emeği ürünlerini sergiledi.

Battalgazi'de öğrencilere sinema keyfi

Yarıyıl tatilinde de öğrencileri unutmadığı bildirilen Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından startı verilen sinema etkinliğiyle ilçedeki öğrenciler ödüllendirilirken, 'Tay' Filmini aileleriyle birlikte izleyen öğrenciler heyecanlı ve keyifli anlar yaşıyor.

Düztepe'ye ve Çamlıca'ya yeni yol

Şahinbey Belediyesi şehrin trafiğini rahatlatmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Şahin'den Gaziantep Et Borsası ve Et Hali'ne ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Başkanı Fatma Şahin, GBB ile Gaziantep Ticaret Borsası iş birliğinde yakın zamanda hizmete başlayan Et Hali ve Et Borsası'nın çalışmalarını görmek amacıyla teknik ekibi ile birlikte ziyarette bulundu.

SANKO Sanat Galerisi'ndeki 'dinginlik' temalı resim sergisi

Ressam Ziver Kaplan'ın akrilik tekniklerle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Dinginlik' temalı kişisel resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde devam ediyor.

Şahin, çocuklarla hikaye dinleyip, şarkı söyledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarıyıl tatiline giren çocuklarla, GASMEK Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Eğitim ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi.

Sınavı geçen 151 öğrenci kutsal topraklara uğurlandı

Gaziantep'te düzenlenen Umre ödüllü sınavda dereceye giren 151 öğrenci umreye uğurlandı.

Fadıloğlu, ailelerin sorunlarına ortak oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gerçekleştirdiği ev ziyaretleri oluşumunda Emek ve Hasırcıoğlu Mahallesi'nde ikamet eden 3 aileye misafir oldu. Ailelerin sorunlarına ortak olan Başkan Fadıloğlu, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Diriliş Şairi Sezai Karakoç, Battalgazi'de anıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Türk edebiyatının önemli şair, yazar ve düşünürü Sezai Karakoç, doğum gününde düzenlenen söyleşi ve şiir dinletisiyle andı.

Diyarbakır'ın biber reçeli dünyaya açılmak için sofralarda yerini aldı

Diyarbakır'da 40 yılı aşkın süredir kahvaltı sektöründe nam salan ve 'tabelasız' kahvaltıcı olarak bilinen esnaf; 2,5 yıllık çalışma sonucu biber reçeli üretti. Kent gastronomisine miras bırakılan biber reçelinin dünyaya açılması hedefleniyor.

Karneyi alan hayvanat bahçesine koştu

Türkiye genelinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle yurt genelinde milyonlarca öğrenci yaklaşık 15 gün sürecek ara tatiline çıkarken, çocukların tatilin ilk günlerinde hayvanat bahçesine akın etti.

Türkiye'de 33 ilden büyük Kayapınar ilçesinden ihtiyaç sahibi vatandaşlarına destek paketleri

Türkiye'de 33 ilden büyük olan Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi, dev destek paketleri devam ediyor. Kaymakam Karaman, 'Engelli, yaşlı, yardıma muhtaç ve gençler unutulmadı, yemekten sağlığa eğitimden hijyene kadar sosyal belediyecilik anlayışı' dedi.

'İllegal Hayatlar' filmi oyuncuları Ceylan AVM'de seyirciyle buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM'de 'İllegal Hayatlar' filmi başrol oyuncusu Mahsun Karaca'nın katılımıyla seyirciyle buluştu.

Çocuklar yorgunluğunu yarıyıl tatilinde eğlenerek atacak

Karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren çocuklar, yarıyıl tatilinde Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Çocuk Şenliği Programı oluşumunda dönemin yorgunluğunu atıyorlar.

Bebekler emekledi, anneler heyecanlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gazi Yarı Maratonu'nu çerçevesinde ilk kez gerçekleşen Baby Run (bebekler emekleme yarışması) bugün Primemall Alışveriş Merkezi'nde yapıldı.

Silvan Gastronomi Festivali'nin kavurma lansmanı yapıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, DESOB, Silvan Kültür Sanat Derneği ve Silvanlılar Derneği iş birliğinde Silvan Gastronomi Festivali'nin kavurma lansmanı yapıldı.

7. Dünya Yoga Şampiyonasi’nda Türk Sporcular Tarih Yazdi

International Yoga Federation-IYF (Uluslararası Yoga Federasyonu) tarafından organize edilen 7. Dünya Yoga Şampiyonası çok büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Toplam 3097 haber.