Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İzmir, fuara hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nın hazırlık çalışmaları sürüyor. Bu sene 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) geri sayım başladı.

Erganili vatandaşları merakta bırakan taş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir çiftçi tarafından bulunan ve salyangoz şeklini alan taş ile ilgili kendi aralarında tartışan mahalle sakinleri yetkililerin gelip kırsal alanda inceleme yapmasını talep etti. Taşla ilgili olarak yapılan incelemede tarihi bir kalıntı olmadığı fakat taşınma sonucu başka yerden gelebileceği belirtildi.

Fırat’ın incisi Rumkale balonlarla izlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kapadokya bölgesinin en büyük gücünün balon turizmi olduğuna işaret ederek, 'Gaziantep'e gelen turistler, Rumkale'yi de Fırat'ı da tepeden balonlarla görsün istiyoruz. Burada muhteşem bir güzellik var, coğrafya var, kültür var' dedi.

Geleneğin ustaları Ahlat ve Malazgirt'te

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü görkemli etkinliklerle kutlanıyor.

Devlet Tiyatroları 1 Ekim'de perdelerini açacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, 'Geçen yıl toplam; 1 milyon 770 binin üzerinde bir seyirci sayısına ulaştık. Bu senenin; Ekim, Kasım ve Aralık aylarını da dahil edersek, sezon sonuna kadar yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşmış olacağız' dedi.

2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Türkiye'de geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve Hindistan'dan Filipinler'e, Iran'dan Amerika'ya, Brezilya'dan Suriye'ye 76 ülkeden 800'e yakın başvuruyla büyük ilgi gören Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'ne başvurular 20 Ağustos'ta başlıyor.

Malazgirt'te Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni düzenlendi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumu ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 'Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'nin dördüncüsü Malazgirt'te gerçekleştirildi. Etkinliğin son gününde, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halûk Dursun da anıldı.

Ustalar Altınköy'de buluşuyor

Altındağ Belediyesi, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelecek olan ustalara ev sahipliği yaparak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını Altınköy'de Ankaralılarla buluşturacak.

Pekin'de yabancı uzmanlar semineri düzenlendi

Çin ile yabancı yayıncılar arasında bir diyalog platformu oluşturmayı amaçlayan seminerin bu yılki teması Çin'de uluslararası yayıncılığın 70 yılı, medeniyetler arası iletişim ve tecrübe paylaşımı olarak belirlendi.

Toplam 3087 haber.