Eğitim

Eğitim Haberleri

Türk Kızılayı'ndan 10 bin öğrenciye atkı bere takımı

Türk Kızılayı Elazığ İl Şube Başkanlığı 'Minik Eller Üşümesin' projesi kapsamında 10 bin öğrenciye atkı, bere, eldiven ve çorap takımını dağıtmaya başladı.

Tarihini en iyi bilen öğrenciler ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi, Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Savunması'nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

YÖK Başkanı Özvar: 'Türkiye, çeyrek milyon uluslararası öğrencimize ev sahipliği yapıyor'

Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesinde uluslararası ve sporcu öğrencilerle bir araya geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, 'Türkiye, çeyrek milyon uluslararası öğrencimize ev sahipliği yapıyor' dedi.

Müzik yolculuğunda liderlik kazanımları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Müzik Yolculuğunda Liderlik Kazanımları' etkinliğinin konuğu ünlü müzik eğitmeni Dr. Benal Tanrısever oldu.

Üniversite öğrencilerinin gıda ihtiyacı kış boyunca karşılanacak

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, ilçede yaşayan üniversite öğrencileri için hayata geçirdiği gıda yardımı projesi ile öğrencilerin gıda ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş: 'Bu başarı akademisyenlerimizin tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiği bir başarıdır'

Araştırma üniversitesi belgesi alarak önemli bir başarıya imza atan Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Bu başarı akademisyenlerimizin adeta tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiği bir başarıdır. Dolayısıyla biz kendimizi Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi ve İTÜ gibi üniversitelerle karşılaştırdığımız zaman bizim başarımız onlarla kıyaslandığında çok önemli bir başarıdır. Çünkü biz böyle sınırlı imkanlarla hocalarımızın büyük öz güvenleri sonrasında böyle bir başarıya geldik' dedi.

Yeşilyurt Belediyesinden üniversite öğrencilerine büyük jest

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, ilçede kirada oturan üniversite öğrencilerinin kış boyunca gıda ihtiyacının karşılanacağını duyurdu. Yeşilyurt Belediyesi'nin bu girişimi ise sosyal medyada kısa sürede binlerce beğeni topladı.

Dereceye giren öğrenciler ödülleri kaptı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Battalgazi Belediyesi tarafından 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması' ve 'Genç Muhafızlar Hafızlık' yarışması düzenlendi. En güzel ezanı okuyan ve istenilen ayeti okuyup dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gazetecilere hukuk ve danışmanlık desteği

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Gaziantep Barosu arasında gazetecilerin hukuki sorunlara karşı hukuki destek ve danışmanlık hizmeti alabilmesi için protokol imzalandı.

Özel çocuklar uygulama alanlarına kavuştu

Malazgirt Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun uygulama evi, hayvanat bahçesi ve halı saha açılışı gerçekleştirildi.

DÜ'de kariyer planlaması paneli

Dicle Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi ile Kariyer Merkezi tarafından 'Mühendislik Fakültesi Kariyer Planlaması ve İş Hayatına Hazırlık Paneli' düzenlendi.

Oğuzeli MYO'da 'En İyi Narkotik Polisi Anne' konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği arasında yapılan çalışmalarda bağımlılıkla mücadele çok yönlü olarak başlatıldı.

Fırat Üniversitesi 'Araştırma Üniversitesi' seçildi

Tarihi bir başarıya imza atan Fırat Üniversitesi(FÜ), YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçildi.

Şimşek'e üstün hizmet ödülü

Türkistan Eyalet Valiliği tarafından Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek'e üstün hizmet ödülü verildi.

Elazığ'ın ilk dijital kütüphanesi büyük ilgi görüyor

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, 7'den 70'e her kesimden ilgi görüyor.

Malatya Eğitim Vakfı kadın kollarında nöbet değişimi

Malatya Eğitim Vakfı'nın (MEV) Malatya Şubesi Kadın Kolları başkanlığına Deniz Akdeniz Topçu getirildi.

Minikler Aktif Yaşam Merkezini ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Aktif Yaşam Merkezinde kreş öğrencilerini ağırladı.

Belde belediye başkanı makam aracını servis aracına dönüştürdü, kendi elleri ile öğrencilere kitap taşıdı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde okuyan öğrenciler için bin 600 ders kitabını kendi makam aracına doldurup yola çıktı. Zorlu yollara rağmen sabahın erken saatlerinde aracına binen Başkanı Çadırcı, kitapları kendi elleri ile öğrencilere dağıttı.

Elazığ'da sürücülere 'Bir Hareketine Bakar Hayat' eğitimi verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Bir Hareketine Bakar Hayat' Projesi yurt genelinde olduğu gibi Elazığ'da başladı. Bu kapsamda kontrol noktasında durdurulan sürücülere eğitim verildi.

Toplam 3458 haber.