Vali Yazıcı Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu toplantısı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında Bingöl'de yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Genel Meclis Başkanları, TSO Başkanları, FKA Genel Sekreteri ve İl Koordinatörleri katıldı.
Toplantıda; bölgemizdeki yerel aktörlerin kurumsallaşma ve teknik kapasite artışının sağlanması amacıyla tasarlanan ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak alanlarda etkinliği artırmak üzere danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi; hazırlanacak programlara, projelere, ulusal/uluslararası sertifika ve belgelendirme faaliyetlerine katkı sağlamaktadır.

Geçici uzman personel görevlendirilmesi hedeflerine yönelik uygulanacak 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Taslak Rehberi ile bölgemizin turizm tanıtım ve markalaşma faaliyetleri kapsamında, bölgeye yeni turizm destinasyonları kazandırılacaktır. 
  
Ajansımız tarafından uygulanacak olan Fırat Turu programı kapsamında, yapılacak tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayının arttırılmasına katkı sağlayacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttıracak çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı, Fırat Kalkınma Ajansının devam eden faaliyetlerinin ve diğer gündem maddelerinin görüşülerek bazı idari konularda kararlar alınmasıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN